UFC Fight Night: Shogun vs St. Preux – Betygen för underkortet

Matcherna på underkortet av UFC Fight Night: Shogun vs St. Preux betygsätts efter deras underhållningsvärde och därefter ges en rekommendation vilka matcher som måste ses och vilka man kan välja att stå över.

Då inte alla kan eller vill lägga tiden att se alla matcher från en gala kommer nedan en kort och medvetet vag beskrivning av matcherna i ett försök att inte avslöja allt för mycket. Därefter får matchen ett betyg samt en rekommendation om man bör se den eller inte.

Betygsskalan baserat på underhållningsvärde är som följande:

 • A: Mycket väl godkänd insats.
 • B: I gränslandet mellan A och C.
 • C: Väl godkänd insats.
 • D: I gränslandet mellan C och E.
 • E: Godkänt.
 • F: Underkänt.

Underhållningsvärdet i en match är en kombination av förväntningar, förspel, bra matchning, väl utförda tekniker, effektivt försvar, variation, överraskningar, förmågan att anpassa sig, viljan att söka efter avslut och lyckade avslut med mera. Det är med andra ord ganska komplext och subjektivt. Diskussion om underhållningsvärde i allmänhet och gällande nedanstående matcher välkomnas!

Diego Rivas vs Rodolfo Rubio

Två fjäderviktare från The Ultimate Fighter: Latin America, som sannolikt snart kommer att vara bantamviktare inom kort. Det var en jämn match där trots allt den ena parten hade ett litet men tillräckligt övertag.

Betyg: D
Rekommendation: Har man följt dessa herrar i TUF: Latin America så är det så klart intressant. Även om man vill heja fram en landsman om man harrötter i Mexico eller Chile. Men i det stora hela inte en måste-match att se.

Caio Magalhaes vs Trevor Smith

Det gick snabbt!

Betyg: B
Rekommendation: Det slutade med en snabb knockout och det är väl underhållning!?

Leandro Silva vs Charlie Brenneman

Matchen handlade i mångt och mycket om grappling och positionskrig som till sist resulterade i ett avslut.

Betyg: D
Rekommendation: Åter igen en match där grappling hade en avgörande roll och även en uppvisning i hur ett mindre misstag kan bli kostsamt. Behöver man ta del av den läxan så varsågod!

Thomas Almeida vs Tim Gorman

Mycket intensiv start på matchen och det underhållande tempot håller sig stora delar av matchen.

Betyg: C
Rekommendation: Härligt att se denna intensitet men även varierande kombinationer och situationer som matchen utspelar sig i. Värd sin tid.

Wagner Silva vs Colby Covington

Det blev mycket stående grappling i klinch under denna match kombinerat med några snygga nedtagningar. Stående var jämnt där båda verkade ha svårt att hitta distansen. Trots det gick matchen inte tiden ut.

Betyg: D
Rekommendation: Gillar du effektiv brottning är detta matchen för dig.

Kategorier
Nyheter
En kommentar
 • Erik W
  10 November 2014 at 10:19

  Snälla Patrick, Maghalaes knockade ju Smith i bakhuvudet, borde det inte räknas som F?!?!?

 • Svara