UFC i Sverige

Tänkte med tanke på att det snart verkar vara dags för en gala i vårat kära Sverige skriva lite om vad jag tror kommer hända och vad jag skulle önska.

För det första är väl Alex (The Mauler) självskriven då han enligt mig gått från klarhet till klarhet. Beroende på när hans match med “The Janitor” kommer gå så tror jag han kommer att hamna som mainevent mot en topp- 10 fighter i UFC. Jag är helt övertygad om att han vinner sin nästa match mot ovan nämnda motståndare så min personliga önskan vore helt klart att se Alex mot någon av de riktigt stora. Det krävs förmodligen lite fler vinster innan han får testa sig mot en sådan som Jon Jones men det vore så klart drömmatchen. Jag tror snarare på en motståndare som rankas mellan 2-7 i divisionen. Hade varit ganska läckert att se honom mot “Shogun” Rua eller Machida. Dessa 2 herrar är ju stående fighters även om de båda är duktiga på marken. Det skulle vara ett grymt bra test för Alex som enligt många har den bästa boxningen i LHW-divisionen.

Akira är en annan av de svenska fighters jag tror på, jag tror Dana blev imponerad av hans matcher i TUF-serien och han kommer garanterat gå någon match i UFC. Det hade varit ruskigt kul att se honom gå match i Sverige. han har blivit något av en peronlig favorit efter TUF, hoppas han får möta hyfsat motstånd då jag tror han kan slå nästan vem som helst om han blir mer kontrollerad och inte åker dit att han själv slarvar som var fallet i TUF-semifinalen mot Dennis Bermudez.

Papy Abedi gjorde enligt mig en grym match mot Alves men åkte dit på att han kanske blev för självsäker, jag har aldrig sett Alves backa så mycket som mot Papy. Han kommer få chansen i Sverige och jag tror han kommer bli en kraft att räkna med i mellanviktsdivisionen. Första matchen mot en av världens bästa Muay Thai- fighters är inte det lättaste och personligen trodde jag han skulle vinna den matchen så som den började. Ruskigt imponerad av  Papy!

Sen finns det många andra duktiga fighters i Sverige, för att nämna några som kan få chansen så borde ju Maddog ligga bra till, en annan som gjort det riktigt bra är Mats Nilsson. Jag kan räkna upp många fler men väljer att stanna här då jag vill veta vad du tror och hoppas på? Vilka fighter vill du se och vilka svenska fighters kommer att gå matcher?

Det är otroligt roligt att svensk MMA har växt så pass så att UFC vill ha en gala här. Vi får väl helt enkelt se till att fylla den tänkta arenan till bredden och hoppas på att detta kan bli ett återkommande event i UFC:s kalender!

// Johan Malm

Kategorier
Nyheter
4 Kommentarer

Svara