UFC on FX 7: Underkortet – Vad nu då?

Buren har plockats ner, resultaten är officiella och de brasilianska fansen är nog färdiga med firandet av Jesus bäste vän; Vitor Belfort. Det enda som återstår är att spekulera kring vem alla fighters på underkortet kan ställas mot i deras nästkommande matcher i “Underkortet – Vad du då”.

Godofredo Castro

“Pepey” kan nog inte ha varit allt för säker på att Bruce Buffer skulle ropa ut hans namn, det var en väldigt jämn match och den brasilianska publiken visade sitt missnöje med resultatet. Felipe Arantes har en oavgjord match och en vinst i sina  två senaste, varför inte sätta dessa fjäderviktare mot varandra i UFCs nästa besök i Brasilien?

Milton Viera

Jag kan tänka mig att Viera är lagom irriterad över resultatet, och det är fullt förståeligt, han gjorde väldigt bra ifrån sig. Jag ser honom gärna möta före detta Strikeforce-fightern Maximo Blanco, som förlorade ett delat domslut mot Marcus Brimage. Det känns som en explosiv matchning, och ett sätt för bägge fjäderviktare att försöka lägga deras senaste förluster bakom sig.

Ronny Markes

En vinst är en vinst men för att få stora namn måste man imponera. Detta var brassens tredje raka vinst, men med alla Strikeforce-mellanviktare på väg in till UFC så får Markes vänta en stund innan ett stort namn blir aktuellt. Holländaren Michael Kuiper kommer från en snygg vinst på teknisk knockout, han kan stå för motståndet. Visst är det inget stort namn men de flesta andra lämpliga fighters är uppbokade. Vinner brassen fyra raka så förtjänar han definitivt ett stort namn.

Andrew Craig

Amerikanen fick smaka på sin första förlust, han hade sina stunder i matchen, speciellt mot slutet av de n tredje ronden, men det räckte inte för att ta hem domslutet. En match mot Clifford Starks, som gjorde bra ifrån sig i den första ronden mot Ed Herman, är definitivt sevärd.

Nik Lentz

”The Carny” är inte världens mest underhållande fighter, men han får jobbet gjort och har nu två raka vinster i fjäderviktsdivisionen. Det såg lite risigt ut i slutet av den tredje ronden, och hade Nunes haft mer tid så hade det kanske inte slutat lika bra för Lentz. Men amerikanen har sett bra ut i sin nya viktklass, dags att ge honom någon som kan skapa lite mer problem i olika situationer. Antonio Caravalho är en duktig fjäderviktare som senast besegrade Rodrigo Damm via domslut, och fick knockoutvinst innan dess, han blir en bra motståndare.

Diego Nunes

Stilmässigt så var matchen mot Lentz väldigt svår för Nunes, som varvat vinster och förluster ända sedan han började tävla i UFC. Stilmässigt så tror jag att en match mot Justin Lawrence blir väldigt underhållande, och är en “Fight of the Night”-kandidat, det är en match värd att sätta ihop.

Edson Barboza

Efter att ha blivit tilldelad sin första förlust, signerad Jamie Varner, har Barboza nu börjat vinna igen. Han är väldigt bra på fötterna och han är en spännande fighter man bör hålla ögonen på. Myles Jury är också en spännande fighter som nyligen dominerade Michael Johnson, jag vill se dessa två lovande fighters göra upp.

Lucas Martins

Martins imponerande meriter och bakgrund räckte inte för en vinst framför hemmapubliken. Jag tror att brassen egentligen är bättre än vad hans prestation antyder på, men Barboza är en väldigt duktig striker (vilket Martins också är, visserligen), och en förlust mot honom är inte fy skam. En match mot TUF-finalisten Al Iaquinta, som också gillar att föra matchen på fötterna, lär bli kul att se.

Yuri Alcantara

Det var väldigt synd att domaren bröt matchen när han gjorde, eftersom slagen inte alls såg ut att träffa Norbe i bakhuvudet. Alcantara såg bra ut, och hade med allra största sannolikhet vunnit matchen. Så som det ser ut nu däremot så har Alcantara endast vunnit en av sina tre senaste matcher, trots hans prestation framför hemmapubliken. Landsmannen Marcos Vinicius kan få möta Alcantara härnäst.

Pedro Nobre

Enligt mig är både Nobre och Dan Mirgliotta skyldig mig pengar, eftersom en av mina bettingkombinationer förstördes på grund av att slagen på marken ansågs vara i bakhuvudet. Hans striking var helt klart godkänt, han träffade Alcantara med några bra slag, men i mina ögon förlorade han. Det hade inte förvånat mig om Dana White redan klippt hans kontrakt, annars kan Byron Bloodworth och Nobre få göra upp om vem som åker ur UFC.

Ildemar Alcantara

Alcantara såg ut att ha några mindre svårighter på fötterna, men han gjorde en stabil insats och avslutet var snyggt. Det var ingen vinst som imponerade allt för mycket, men att vinna sin UFC-debut med en submission är värt att fira. Sätt honom mot före detta Strikeforce-fightern Gian Villante.

Wagner Prado

I båda Prados förluster har han uppvisat en tydlig svaghet på marken. Han slår vilt och är villig att ta slag för att ge dem, och det är en inställning som Dana White uppskattar. Däremot tror jag inte att brassen har imponerat nog i sina förluster för att få ytterligare en match. Han skulle egentligen ha mött Roger Hollet på UFC on FX 7, om Prado får en till chans så är det en lämplig match stilmässigt.

Francisco Trinaldo

Brassen har nu vunnit två av sina tre senaste matcher, och båda vinsterna är på avslut. Däremot så är lättviktsdivisionen väldigt djup, och jag tror inte han är redo för ett stort namn. Mike ”Wolverine” Rio, som nyligen avslutade John Cofer med en armbar, kan stå för motståndet i hans nästa match.

C.J. Keith

Amerikanen har nu förlorat båda sina matcher i UFC, och bägge via avslut. Det är inte mycket som talar för att Keith kommer få en till match i oktagonen, om han får en till chans så kan han lika gärna välkomna en nykomling till oktagonen, eller möjligtvis kan han ställas mot Vinc “From Hell” Pichel, som blev dominerad av ryssen Rustam Khabilov,

Kategorier
Nyheter

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
3 Kommentarer
 • Shiifty
  21 January 2013 at 12:26

  Tycker dina matcher för pedro nobre och Ildemar Alcantara är konstiga, låt dem gå tillbaka till sina riktiga vikt klasser! (flyweight) & (Middleweight)

  Känns dock som att dana klipper nobre’s kontrakt…

 • Jacob ‘Schlain’ Unander-Schari
  21 January 2013 at 02:22

  Är det någon som förstår varför de dömde denna fight till ‘No Contest’ (vi antar att alla slag träffa bakhuvudet) men när Erick Silva mötte Carlo Prater och exakt samma sak hände så blev Silva diskvalificverad och vinsten gick till Prater. ?

  • Hoobabalooba
   21 January 2013 at 04:44

   Tror det blev en no contest för slagen ansågs vara oavsiktliga. Tyckte jag hörde något om det under galan.

  Svara

  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...