UFCs Marc Ratner ny ordförande i IMMAFs tekniska kommitté

Marc Ratner har blivit tilldelad rollen som ordförande i den tekniska kommitténInternational Mixed Martials Arts Federation (IMMAF). Marc Ratner som arbetar med regulering och kontakten med MMA-förbund och idrottskommissioner för UFC.

Jag känner mig ärad att få jobba med IMMAF och hjälpa till att forma riktlinjer och inleda arbetet med enhetliga regler för MMA över hela världen. Som ordförande i den tekniska kommittén kommer vårt mål vara att ha samma regler och medicinska standard oavsett var man håller på med MMA, kommenterar mr Ratner, det nya ordförandeskapet.

Att det skulle finnas en teknisk kommitté och att Ratner skulle vara ordförande var alla överens om på IMMAFs styrelsemöte den 13 april. Kommittén kommer att ha till uppgift att forska och analysera bästa praxis när det gäller MMA regler för framtida IMMAF-rekommendationer och uppsättningar av regler. Ratner kommer in i kommissionen med mycket erfarenhet och kompetens, förutom hans nuvarande arbete med UFC har han även jobbat som chefsinspektör och verkställande direktör för Nevada State Atheltic Commission (NSAC).

Vi är väldigt glada att ha mr Ratner ombord som ordförande i den tekniska kommittén, säger IMMAFs ordförande August Wallén. Att undersöka bästa praxis och så småningom formulera IMMAFs förordningar är en av de viktigaste uppgifterna framöver, och som vi tar på största allvar. Det finns ingen där ute som är bättre lämpad än Marc Ratner att leda upp detta arbete och vi är mycket tacksamma för hans engagemang.

Mer information om Ratner, den tekniska kommittén och IMMAFs arbete kan ni hitta på deras hemsida.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
7 Kommentarer
 • Patrik Andersson
  27 April 2012 at 03:34

  Nice. Ratner är en erkänt bra person för sporten.

 • omilo
  27 April 2012 at 05:16

  Så mycket för “oberoende organisation”. De ser oskyldigt ut just nu eftersom de fortfarande är en liten organisation med lite inflytande över andra.
  Men så fort IMMAF blir stort så kommer UFC vilja ha mer o mer att göra med saker o ting…och de blir svårt o säga nej etfersom UFC både sponsrar organisationen och har en inflytelserik person med i ledningen

  Kanske är lite för nojig, men man vet ju ungefär hur UFC funkar och deras historik.

  • Patrik Andersson
   27 April 2012 at 06:58

   Vet inte ens om det är tillåtet att vara både promotor och reglerare.. 
   Vart står det att UFC sponsrar dom? Att de supportrar initiativet är ju något helt annat. Att de skulle bidra med pengar har jag svårt att tro. Åtminstone så här tidigt..

   • Mikael Bäckström
    27 April 2012 at 07:24

    UFC har sagt att de vill donera pengar till IMMAF Källa: 
    http://mmajunkie.com/news/28204/international-mma-federation-launches-in-sweden-expected-to-receive-ufc-backing.mma

    (Hoppas det inte gör något att jag länkar till MMA-Junkie här)

    Visst är det lite oroande att UFC tar en så framträdande plats i IMMAF och går in med kapital, men UFC är trots allt störst inom MMA och ha att ha den backningen är nog mer positivt än negativt. Visst kan det bli så att de ibland ser till sitt eget bästa men deras eget bästa sammanfaller nog ofta med både fansens och utövarnas bästa!

   • omilo
    27 April 2012 at 07:56

     August Wallén sa de själv i en intervju för MMAnytt har jag för mig. Där han också påpekade att UFC inte kommer ha något med beslut att göra direkt. En indirekt påverkan lär dom ha iaf, och vad är egentligen skillnaden?

    Får se hur de spelar ut sig helt enkelt. Tror de som förlorar på de mest är utövarna som får ännu mindre att säga till om.

 • Johan C
  27 April 2012 at 05:39

   Ja hur tänkte man här?

 • Robin Stjernström
  28 April 2012 at 12:51

  Gött att det börjar ta form :)

 • Svara