Veckans sammanfattning: Mark Munoz säger farväl, Ronda Rousey och ‘The Big Apple’

En mycket omtyckt figur har tillslut bestämt sig för att hänga upp handskarna. Efter en lång och hyllad karriär meddelade nämligen ‘The Filipino Wrecking Machine’ under veckan att han är färdig inom oktagonen efter en sista match på hemmaplan. UFC:s omsusade bantamviktsmästarinna fortsätter i sin tur röra upp känslor och ytterligare två potentiella utmanare kom i veckan ut ur skuggorna. Sist men inte minst fick New York-bor nyligen något att glädja sig över – UFC ser nämligen ut att komma till ‘The Big Apple’ i slutet av året.

Mark Munoz (13-6) är färdig med den professionella MMA-karriären. Detta efter att ‘The Filipino Wrecking Machine’ i veckan delgett att han hänger upp handskarna efter UFC Fight Night 66 och mötet med Luke Barnatt (8-2). Visst, det är tråkigt att se honom lämna. Sex år, 14 matcher och åtta matcher blev det för Munoz i UFC. 37-åringen har varit med om det mesta med andra ord. Med tre raka förluster i de tre senaste matcherna är det däremot inte svårt att förstå varför han fått nog. Munoz själv vill föga förvånande njuta av livet och spendera tid med familjen när handskarna väl åker upp på hyllan. Och han kunde inte välja ett bättre tillfälle att avsluta karriären vid – “hemma” i Filippinerna och Manila, mot en av mellanviktsklassens spännande stjärnskott och med en rejäl chans att studsa tillbaka från den senaste tidens prövningar. Avslutar Munoz karriären på topp?

Utmanarna fortsätter ställa sig i kö bakom Ronda Rousey (11-0). I veckan klev två nya hoppfulla nämligen fram ur skuggorna – den legendariska boxaren Muhammad Alis dotter skickade nyligen en pik åt ‘Rowdys’ håll. UFC:s bantamviktsmästarinna är “för liten” för att ha en chans mot Laila Ali. Det uppgav boxaren (äpplet faller inte långt från trädet heter det väl?) medan hon även jämförde Rouseys storlek med sin treåriga dotters. Det låter som en utmaning i mina öron..

Vinnaren av den 18:e säsongen av ‘The Ultimate Fighter’ gav sig även till känna i dagarna. Julianna Pena (5-2) verkar av allt att döma sugen på en match mot Rousey. Efter att ha suttit på sidlinjen ett bra tag med en knäskada är ‘The Venezuelan Vixens’ återkomst runt hörnet och självfallet siktar hon omedelbart på toppen. Hon gav Rouseys konflikt med UFC:s ring-girls och kanske främst Arianny Celeste nytt liv då hon förvånande nog tog den sistnämndas parti i det hela. Enligt Pena är Rousey både arrogant och okunnig i sin kritik mot flickorna. Av argumentet att de är en oerhört viktig del av sporten att döma verkar det onekligen som om 25-åringen försöker fånga mästarinnans uppmärksamhet. Vem vet, det kanske mycket väl fungerar.

Nu ser det ut att vara nära – UFC kommer till New York! Åtminstone om man ska tro VD Dana White. Det var i veckan som han uppgav att allt äntligen verkar falla på plats och att man siktar på att anordna en gala av sinnessjuk magnitud i slutet av året. Eller vad sägs om Brock Lesnar (5-3) mot Frank Mir (17-9) i Madison Square Garden? Inte fy skam va?

 

Kategorier
Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • supatrupa
    15 March 2015 at 07:58

    När en av utmanarna inte ens sysslar med samma sport då vet man att det är brist på utmanare

  • Svara