Video: Se Khabib Nurmagomedov förlora en match!

✔ Karriärens enda förlust kom i Sambo

Khabib Nurmagomedov är tveklöst en av UFC:s största stjärnor genom tiderna. Med ett proffsrecord på 29-0 är han med i diskussionen om att vara den bäste UFC fightern någonsin.

Men även om Khabibs proffsrekord är fritt från förluster så har han faktiskt en förlust från sin amatörkarriär i Combat Sambo.  

Den matchen skedde 2003 när Khabib bara var 17 år. Motståndaren var den tre år äldre Magomed Ibragimov som representerade Tjetjenien. 

I en film av matchen som nu börjat spridas över internet kan man se hur en ung Khabib blir nertagen med en stark double leg i början av matchen. Eftersom han landade utanför matchområdet börjar de om i mitten ståendes. 

De utväxlar några slag varpå Ibragimov utnyttjar ett misslyckat nertagningsförsök från Khabib och får ner honom igen.   

Återigen hamnar de utanför matchområdet och de börjar om ståendes i mitten. Resten av matchen utspelar sig mestadels ståendes där ingen får något tydligt övertag. Mot slutet av matchen försöker Khabib ta ner Ibragimov som sprawlar fint. 


HETAST JUST NU


Khabib Nurmagomedov började gråta efter förlusten

När matchtiden tagit slut förklaras Ibragimov som segrare på poäng och en förkrossad Khabib faller gråtandes ner på knä. 

Han tröstas av Ibragimov och efter den matchen förlorade han aldrig mer. Khabib valde att gå i pension efter sin vinst över Justin Gaethje och nu har han definitivt avsagt sig lättviktstiteln

Ibragimov är en framstående brottare som 2016 erövrade en brons vid olympiska spelen i Rio och två år senare brons på asiatiska mästerskapen. 

Det var med andra ord ingen liten duvunge som vann över Khabib utan en brottare i världsklass. Att Khabib som 17-åring ändå lyckades göra ganska bra ifrån sig i matchen gav en försmak om hur framgångsrik han skulle komma att bli. 

Se matchen nedan!

 

Kategorier
Amatör MMAKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara