BJJ-Bloggen: Abu Dhabi World Pros – Resultat, analys och diskussion

Abu Dhabi har ju blivit lite av centrum för professionell grappling över åren och vid sidan om sportens kanske största tävling ADCC reste några av sportens främsta stjärnor nyligen till staden. Varför frågar ni er – Abu Dhabi World Pros bjöd på en hel del häftiga matcher, nya tekniker, stor dramatik och likaså stor underhållning. Etablerade stjärnor hämtade hem guld samtidigt som ett par nya sådana skapade ett namn för sig själva. 

Det var ett par intensiva dagar med andra ord. Tyvärr verkar någon officiell stream inte finnas för evenemanget men enstaka matcher går att hitta på Youtube, utspritt bland olika användare.

Abu Dhabi World Pros lyckades verkligen locka till sig några av sportens största namn det här året och tur var väl det – åtminstone för oss fans som fick en hel del jiu jitsu i världsklass att glädja oss över! Jag har personligen påverkats av årets mästerskap då flertalet träningskamrater kommit till klubben under den gångna veckan ivriga över att testa nya tekniker, passeringar och lås.

Fem viktklasser fanns att tävla i både för män och kvinnor: 65 kilos, 75, 85, 95, 95+ och en öppen viktklass. Marcelo Garcias adept Gianni Grippo lyckades hämta hem guldet i den lättaste viktklassen medan Lucas Lepri vann den över. Keenan Cornelius hade inte en bra turnering då han hamnade sist, på tredje plats, i 85 kilos klassen. Det är inte alltför svårt att förstå med tanke på att det han hade både Leandro Lo och Victor Estima att mäta sig med. Lo vann för övrigt viktklassen. Felipe Pena vann i sin tur 95 kilosklassen och besegrade imponerande nog Jackson Souza som placerade på en andraplats.

Marcus ‘Buchecha’ Almeida börjar mer och mer utmärka sig som sportens för tillfället kanske främsta utövare – vinst både i 95+ kilosklassen och i den öppna viktklassen och än en gång lämnar han en turnering med mer än ett guld. Det finns inte mycket att göra när Buchechas lägger sin vikt på en och tillsammans med en oerhörd teknik är han en mardröm för sportens resterande tungviktare.

Bland kvinnorna var det en utövare som verkligen stack ut – Mackenzie Dern började med att vinna sin viktklass, 55 kilos. Då hon ställdes mot jätten Gabi Garcia i den öppna viktklassen var det nog ingen med förståndet i behåll som kunde gissa vad som skulle hända. Garcia väger utan tvekan minst dubbelt så mycket som Dern och ändå lyckades hon inte ens passera hennes guard. En fördel räckte och Dern chockade världen med guld i den öppna viktklassen! Visst låter det osannolikt? Som tur är finns videobevis – titta, häpna, respektera!

Kategorier
BjjNyheterResultat

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
7 Kommentarer
 • Barbafet
  30 April 2015 at 05:41

  Nedgradera detta från sport till brädspel.

  • Jonte14
   1 May 2015 at 10:33

   Varför?

   • Barbafet
    1 May 2015 at 03:43

    Tyckte du det var spännande?

    • Jonte14
     1 May 2015 at 03:51

     Absolut! Jag älskar kampsport speciellt BJJ

     • Barbafet
      1 May 2015 at 04:46

      Jag är inte tillräckligt insatt, men jag lovar, jag har försökt. Men jag somnar bara under Metamoris-galor. Kan du förklara varför Dern vann för mig?

     • Jonte14
      1 May 2015 at 05:57

      Förbannat barnslig kommentar från någon som inte ens vet vad han pratar om alltså. Skärp dig. Jag gillar inte att titta på Cricket men inte fan skriver jag massa skit om det

     • Barbafet
      1 May 2015 at 06:30

      Det är ok att du tycker det. Förlåt att jag gjorde dig arg med mitt barnsliga sätt och fräckhet att våga kritisera nåt så heligt som bjj. Matchen var skittråkig. Dern ligger i guard hela tiden. Eftersom du inte ville svara på min fråga googlade jag varför Dern vann. Garcia fick en varning, oklart varför, i början på matchen… Spännande, verkligen.

  Svara