BJJ-Bloggen: EBI 8 återvänder med “The Middleweights” på söndag

Eddie Bravo valde alla konspirationsteoretikers favoritdatum för EBI 8 som äger rum nu på söndag den elfte september. Organisationens öppna mästare Gordon Ryan återvänder för att ta sig an motståndare i “sin vikt,” då det är dags för mellanviktarna att inta scenen i The Orpheum i Los Angeles. 

gordon-ryan

Countdown-program inför helgens EBI 8 hittas härGordon Ryan chockade sporten när han vann EBI 6 och organisationens första öppna vikt-turnering någonsin, då han submittade alla sina motståndare, bland andra ADCC-mästaren Yuri Simoes och den ryska veteranbrottaren Rustam Chsiev. 

Viktmässigt sätt har han ett “enklare” fält att se fram emot nu på söndag, då EBI 8 alltså innefattar mellanviktare. Sett till motståndet har Ryan däremot en tuff kväll framför sig – Eduardo Telles, Unity Jiu Jitsus supertalang Devhonte Johnson och Lucas Rocha hör till de främsta namnen i EBI:s sextonmanna-bracket, inte minst med Telles uttalade mål om att vinna turneringen genom att ta samtliga matcher till övertid och där vinna på snabbast flykttid. För er som inte är insatta i regelsystemet kan ni läsa mer om det här.

Bracket inför EBI 8:

EBI8

En kort beskrivning av samtliga deltagare inför EBI 8 hittas på BJJ Heroes, annars är det bara att registrera sig på UFC Fight Pass och se den främsta Sub Only-grapplingtävlingen just nu. 21-årige Ryan är favorittippad så att det skriker om det men det fina med tävling på den här nivån är att allt kan hända, precis som när en 20-åring vann EBI 6 för ett par månader sedan.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BjjExklusivtGrapplingNyheterSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara