BJJ-Bloggen: Fabricio Werdum gör Jiu jitsu coolt igen – Metamoris och Josh Barnett nästa?

Som om det någonsin inte var coolt? Med en representant för jiu jitsu som UFC:s tungviktsmästare måste vi ju diskutera helgens UFC 188 i veckans inlägg av BJJ-Bloggen!

Fabricio Werdum (20-5-1) gjorde precis vad han sa att han skulle göra i helgen då han ströp ut självaste Cain Velasquez (13-2) i Mexico City. Visst trodde de flesta att brasilianarens enda chans var på mattan med hans högt aktade jiu jitsu i högsta hugg. Att han skulle dominera Velasquez till den grad att han gick på en nedtagning utav desperation däremot, det trodde nog ingen. Förutom Werdum själv, Rafael Cordeiro, Renato “Babalu” Sobral (37-11) och ett fåtal andra utvalda det vill säga.

I veckans “Gracie Breakdown” efter galan pratade Rener och Ryron Gracie om hur glada man var över att jiu jitsu är tillbaka. Det kan låta lite konstigt med tanke på att det aldrig egentligen försvunnit, det motsatta är snarare fallet då sporten växt sig större och större under senare år. Samtidigt är UFC:s tungviktsbälte något speciellt. “The baddest man on the planet” kastas inte omkring för skojs skull – bältets ägare är verkligen ohörbar och går runt med vetskapen om att ingen i världen rår på honom, åtminstone inte mer än ett fåtal personer.

För att vara helt ärlig måste man ju erkänna att det var Werdums nästan otroligt fina striking som föranledde helgens vinst. Samtidigt var det giljotinen som satte punkt för titelmatchen och för det tränade ögat var det ren och skär konst. Så fort Velasquez gick på nedtagningen satt den som en smäck runt nacken och brasilianarens stora leende talade för att det endast var en tidsfråga tills bältet var hans. Man tar sig helt enkelt inte ur en giljotin av Fabricio Werdum, så är det bara.

Hur häftigt skulle det inte vara att se Werdum mot Josh Barnett (33-7) på Metamoris? Roberto “Cyborg” Abreu är förvisso nästa man på tur efter att både Dean Lister och Ryron Gracie förbrukat sina chanser. “The Warmasters” enorma kroppshydda har hittills varit hans kanske främsta vapen och frågan är om Werdum inte skulle neutralisera detta. Vi skulle med andra ord få se Barnetts teknik och färdigheter verkligen sättas på prov och om han har svar på “Vai Cavalos” galet fina grappling. Varför inte utöka troféskåpet med Metamoris tungviktsbälte?

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
BjjExklusivtFabricio WerdumNyheterZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...