BJJ-Bloggen: Garry Tonon förlorar!

Helgens Grappling Pro Championship bjöd på en spännande turnering med några av sportens största namn och till mångas förvåning var det D.J Jackson som stod som vinnare i slutet av dagen. 

garry-tonon

Att DJ Jackson är en grappler i världsklass och att han har kapaciteten att vinna i stort sett vilken turnering som helst bör inte komma som en överraskning för någon. Om den turneringen använder sig av ett poängsystem det vill säga, just de omständigheter DJ behöver för att skina med sin brottning.

Nuförtiden är Garry Tonon favorittippad i nästan allt han ställer upp i och semifinalen mellan Jackson och “The Lion Killer” kom passande nog efter att DJ utmanat en av världens hetaste grapplers just nu. Tonon var som vanligt på jakt efter avslutet och Jackson verkade mer än nöjd med att vinna på poäng, vilket han gjorde, på sin väg mot guld. I finalen fick Lucas Barbosa smaka på samma medicin.

Tonon mötte Enrico Cocco i bronsmatchen och fick med sig ett tröstpris efter att en heel hook satt stopp på det underhållande mötet. Medan Jackson på sätt och vis imponerade med sina tre vinster kom samtliga genom ett medvetet poängspel, raka motsatsen till Tonons så uppskattade submission only-fokus. Det är lite de två skolorna inom professionell grappling just nu, poäng och submission only.

Vad tycker ni är mest underhållande?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BjjExklusivtGrapplingNyheterSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • tommy
    23 September 2016 at 05:22

    Kan bara inte bry mig om tävlingar där man kan vinna på poäng.
    Sub, tap, KO eller så är det oavgjort. SW utan subs blir som lay and pray i mma fast utan några slag.

  • Svara