BJJ-Bloggen: Hector Lombard mot Josh Barnett på Metamoris och Gui Mendes avsked

Hector Lombard är en skrämmande figur. Inte nödvändigtvis vad gäller personligheten utan snarare sett till utseendet. Byggd som en actionhjälte och med fysisk talang som sträcker sig utöver det vanliga är han föremål för många av UFC-kollegornas mardrömmar. En som inte låter sig skrämmas är tungviktaren Josh Barnett som för ett par år sedan ska ha “lärt Lombard en läxa.” Metamoris nästa? Sen har vi lite bitterljuva nyheter att ta itu med då Gui Mendes hänger upp tävlings GI:n och istället lägger full fokus på rollen som tränare. 

Det är en välkänd historia som cirkulerat i ett par år nu. UFC:s welterviktare tillika kubansk superhjälte Hector Lombard (34-4) gjorde sig vid ett tidigare skede i karriären känd som lite av en mobbare i gymmet. Om man ska tro uppgifterna gick han med jämna mellanrum lite väl hårt ut under sparringpass och träningskamrater började tröttna på “Showeathers” upptåg. Inte minst då han diskutabelt är en av sportens främsta fysiska exemplar, båda vad gäller utseendet och faktiskt atletisk förmåga.

Hursomhelst behövde någonting hända, någon var tvungen att kliva in och sätta stopp för Lombard och dennes mobbarfasoner. Som tur var tränade UFC:s före detta och Metamoris nuvarande tungviktsmästare Josh Barnett (33-7) i samma gym och bestämde sig för att lära honom en läxa. Man kan vara hur stark som helst och besitta all atletisk talang i världen, när “The Warmaster” har en poäng att bevisa finns det inte mycket att göra åt saken. Ett par ronder de två emellan och vips så var problemet löst!

I dagarna gick Lombard ut och utmanade Barnett till en match på Metamoris. Inte på ett aggressivt eller ens respektlöst sett utan för att stryka ett streck över det förflutna och visa för folk att man kan växa och lära sig även i vuxen ålder. Att man kan lämna gamla ovanor och tråkigheter bakom sig och starta på en ny kula. Finns det någon som inte vill se den matchen? Den gamla judokan fortsätter med andra ord att blanda MMA-karriären med grappling då även ADCC-mästerskapen förgylls av Lombards närvaro i slutet av augusti.

Gui Mendes är färdig med allt vad tävling heter. Vid blott 26-års ålder meddelade brasilianaren nämligen att han istället väljer att fokusera på rollen som tränare i den egna akademin “Art of Jiu Jitsu” som han driver i soliga Orange County tillsammans med brodern Rafa Mendes. Han nöjer sig helt enkelt med fyra världsmästerskap och en potentiell plats i IBJJF:s “Hall of Fame.” En sak som är säker är att fans världen över kommer sakna Gui på tävlingsmattan då han med jämna mellanrum bjöd på både teknisk briljans och dramatiska insatser. Oss professor Gui och all lycka i framtiden!

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
BjjExklusivt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • zagge
  28 May 2015 at 08:21

  Hector kommer försvinna under magen på warmaster

 • Flynn Phoenix
  31 May 2015 at 06:36

  Barnett är mycket bättre än dom flesta tror.
  Han tar hem det här.
  Hector är riktigt vass med men han kommer inte orka i längden.

 • Svara