Foto via YouTube/UFC

BJJ-bloggen: Introduktion, Metamoris 5 och en-timmes matcher

Äntligen. Här har ni den: MMAnytts splittrans nya BJJ-blogg! Jag kommer i denna blogg ta upp de hetaste nyheterna inom sporten, referera tävlingar, bjuda på intervjuer med några av världens främsta och mest av allt ge er det bästa av det bästa från den underbara världen av brasiliansk jiu jitsu! Jag vet att det finns ett stort obesvarat intresse för sporten bland folk där ute och det är något vi behöver åtgärda. Så grappling-nördar titta hit, nu rullar vi!

Du är inte ensam; jag kan inte heller sluta tänka på tekniken jag lärde mig idag, på den sista sparringronden och på att vakna imorgon och göra exakt samma sak igen! Att man kan ha så roligt varje dag.. Sedan jag själv först klev in på mattan har jag varit besatt. Jag får inte nog! Dock kan man ju i praktiken inte rulla 24 timmar om dygnet. Tyvärr. Således söker vi oss till Youtube, bloggar och nyhetssidor för att stilla vår hunger. Det första som slår en är bristen på svenska sidor i ämnet – vart är ni BJJ-nördar? Jag vet ju att ni finns där ute. Således tog jag på mig själv att starta denna blogg och hoppas innerligt att den i alla fall någorlunda kan underhålla och informera Sveriges BJJ-community.

Nu till det roliga: Metamoris 5. Vadå? Copa Podio? Samma kväll? Just det, de två galorna ägde båda rum under lördagen och bjöd likväl båda på ett något blandat utbud. Först till Metamoris.

Legendmötet gick väl lite som väntat; Renzo Gracie och Kazushi Sakuraba möttes av stort jubel då kvällens huvudattraktion nådde sitt slut efter 20 minuter. De två nära 50-åriga veteranerna imponerade med sin fortfarande höga fysiska kapacitet. Galan bjöd därutöver på i stort uteslutande underhållande matcher, kanske främst vad gäller den mellan Keenan Cornelius och Yuri Simoes. Fartfyllt, aggressivt och innovativt sammanfattar kort och gott mötet och trots att avslutet uteblev levde kanske främst Cornelius upp till folks nästan löjligt höga förväntningar på amerikanen. Kvällens enda vinst kom i dess första match, då Gary Tonon fångade Zak Maxwell i ett hällås (resterande matcher slutade oavgjort – inget avslut, ingen vinst). För övrigt är det roligt att se organisationen växa och utvecklas mitt framför våra ögon. Sändningarna blir mer professionella för varje gång och matcherna i sig lämnar få besvikna. Så länge Metamoris fortsätter i samma anda har fans av sporten åtminstone en högklassig professionell organisation att glädja sig över. (MMAnytts sammanfattning av galan hittas här).

Med det sagt ska Coda Podios likartade initiativ inte glömmas bort. Samma upplägg hittas även när det kommer till dessa proffsturneringar, då “no-sub” regler gäller i huvudmatcherna. Att Leandro Lo ströp ut UFC:s Gilbert “Durinho” Burns i en av galans supermatcher hamnade dock lite i skymundan av en annan sådan, nämligen den mellan Joao Miyao och Gianni Grippo. Efter en timme av fiskande efter hällås klev domaren helt sonika in och avslutade den milt uttryckt avvaktande matchen. Både Joao och tvillingbrodern Paulo åtnjuter stor uppmärksamhet och alltsomoftast hyllningar från kollegor samt från fans av sporten, inte minst för deras nästintill fulländade “Berimbolo”-game. I lördags blev reaktionerna snarare de motsatta.

Det var det, den första delen av MMAnytts BJJ-blogg är avklarad. Den återkommer dock självklart nästa vecka med mer roligt från den professionella sidan av sporten såväl som från gräsrotsnivån! Vad tyckte du om bloggen? Har du några tips på förbättringar eller ideér om uppkommande teman? Tveka inte på att göra din röst hörd i kommentarsfältet, jag kommer göra en poäng av att ta läsares åsikter i åtanke när det kommer till denna blogg, då det i slutändan är för er jag skriver. Tack och på återseende nästa torsdag! Osss!

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
BjjNyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...