BJJ-Bloggen: Mackenzie Derns MMA-debut

Världens främsta kvinnliga grappler har tagit steget över till MMA och av debuten att döma bådar det gott för Mackenzie Dern. Har Joanna Jedrzejczyk en ny utmanare att oroa sig över?

ibjjf_dallas_open_2013_158_of_232_

Jag kan börja med att erkänna överdriften i ingressen, att ens tänka på en titelmatch mellan Joanna Jedrzejczyk (12-0) och Mackenzie Dern (1-0) är vid det här laget skrattretande. Med tanke på hur dominant Dern är som grappler, den framgångsrika MMA-debuten förra helgen, faktumet att hon endast är 23 år gammal samt vilken nivå av atlet vi pratar om är det däremot inte omöjligt att vägarna korsas med UFC:s stråviktsmästarinnas någon gång i framtiden.

Men låt oss inte förhasta oss – Dern debuterade som sagt i buren föregående helg och gjorde så framgångsrikt, även om hon inte lyckades avsluta motståndaren Kenia Rosas (0-1). Tre dominanta ronder och total dominans vad gäller grapplingen slutade i en vinst på enhälligt domarbeslut för Dern. Med självaste Benson Henderson (23-6) i sin hörna talar det mesta för att 23-åringen har en lysande framtid inom sporten framför sig.

The MMA Lab i Phoenix, Arizona tog emot Mackenzie med öppna armar och hoppas kunna forma en framtida världsmästarinna i kvinnlig MMA. Även fast hon självklart inte är redo för motstånd i världsklass riktigt ännu känns det om en tidsfråga innan hon når dit, förutsatt att hon lyckas med den erkänt svåra övergången från professionell grappling till MMA. Med de tränarna hon har bakom sig, erfarenheten av tävling på världsnivån och tiden onekligen på hennes sida känns det som att Mackenzie Derns MMA-karriär kan leda till något riktigt, riktigt stort.

575fa0d6462fe

Kategorier
ADCCBjjExklusivtGracie Jiu-JitsuGrapplingLegacy Fighting ChampinshipNyheterSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...