BJJ-Bloggen: Polaris är tillbaka, nu med poängsystem istället för submissions

Polaris hoppar inför sin uppkommande fjärde gala av Submission Only-tåget då den 29:e oktober markerar den första Polaris-galan där man använder sig av ett spillrans nytt poängsystem. 

13895198_627048720805060_8000721816617432749_n

Det var efter sensationella Polaris 3 som bland annat bjöd på ett antal Stockton-slaps från Jake Shields, WWE-värdigt skådespel från AJ Agazarm och den kanske galnaste grapplingmatchen någonsin mellan Garry Tonon och Rousimar Palhares som Polaris bestämde sig för att ändra om lite och införa ett poängsystem. Mer om det inklusive en beskrivning av systemet hittas här. 

Polaris är inte längre en Sub-Only gala med andra ord, vilket man kan dra en rad slutsatser från. Bland annat att grapplingvärlden fortsätter streta emot istället för att enas under ett enstaka format, vilket onekligen skulle underlätta för både tävlande och åskådare. Medan en rad nya organisationer, inte minst Chael Sonnens Submission Underground, tillämpar de hyllade EBI-reglerna väljer Polaris alltså att hoppa av Submission Only-tåget, troligen eftersom samtliga av matcherna på Polaris 3 slutade i oavgjorda resultat.

Hursomhelst så är hittills två matcher bokade för Polaris 4 – Conor McGregors kompis Dillon Danis möter 10:th Planets Richie “Boogeyman” Matinez och Eddie Bravos första svartbälte någonsin Denny Prokopos tar sig an den japanska legenden Masakazu Imanari. Fler matcher kommer annonseras löpande inför den 29:e oktober.

Kategorier
BjjExklusivtGrapplingNyheterSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara