BJJ-Bloggen: Svenska Mästerskapen i BJJ äger rum på lördag

Den största och mest prestigefulla svenska BJJ-tävlingen äger rum nu på lördag, då Sveriges främsta samlas i Göteborg för att avgöra vem som är bäst!

img_6556-1024x386

Lundbystrandshallen i Göteborg blir platsen för den mest prestigefulla svenska BJJ-tävlingen nu på lördag, då det äntligen är dags för SM i Brasiliansk Jiu Jitsu! På damsidan handlar det om fyra viktklasser där allt från lila- upp till svartbälten möter varandra för att avgöra vilka fyra kvinnor som är Sveriges bästa.

Herrarna har dubbelt så många klasser, åtta, och såhär ett par dagar innan tävlingen startar hittar vi några av Sveriges absolut främsta grapplers bland deltagarna.

Lisa Pihl från Valhalla Jiu Jitsu IF är inte bara ett lilabälte i BJJ utan extraknäcker även som Gladiator på TV4! Hur coolt är inte det? I -64 kilosklassen hittas bland andra Patricia Kazimierczak från Prana Jiu Jitsu klubb, en av Sveriges högst rankade grapplers samt ett brunbälte i BJJ.

På herrsidan hittas likaså ett par väldigt intressanta namn, däribland lilabältet Emad Omran från Prana. 20-åringen är en av Sveriges största talanger, om inte den största, och är tveklöst en av favoriterna i -76 kilosklassen. Bland de främsta meriterna hittas bland annat ett EM-brons som lilabälte samt en vinst över Nacka Dojos svartbälte Ralf Carneborn i 2015 års SM.

En rad svartbälten ställer även upp i årets SM, bland andra Omid Azad från Hilti BJJ och MMA-fightern Roberto Pastuch (5-2) som tidigare tävlat för Superior Challenge.

Brackets är släppta inför SM och det bäddar upp för ett par riktigt intressanta matcher både på dam- och herrsidan. Nu står det även klart att Acman Productions kommer filma och sända samtliga finaler live på Youtube. Länkar till livesändningen hittas på SBJJF:s Facebook-sida cirka fem minuter innan start, mellan 13-14.00 på lördag med andra ord.

Det blir ett fullspäckat mästerskap med andra ord när det återigen ska avgöras vem som är störst, bäst och vackrast. Vi syns i Göteborg på lördag, ossss!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
BjjExklusivtGrapplingNyheterSenaste NyttSvenska Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
 • Lallarn
  15 September 2016 at 10:54

  Gladiator på TV4? Inte speciellt coolt, närmare skämskudde än coolt.

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
  Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
  Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
  J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
  Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
  Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...