BJJ-Bloggen: Två till supermatch att se fram emot

Som om Andre Galvao mot Roberto “Cyborg” Abreu under sommarens ADCC-mästerskap inte var nog – i veckan fick vi två till supermatcher att se fram emot!

MMAnytt rapporterade i veckan att Joao Miyao och Garry Tonon möts i en av två supermatcher under kommande Jiu Jitsu Battle 3 i Los Angeles den andra augusti. Det är organisationen FIVE som står bakom galan och dess många häftiga matcher. Utöver en turnering innefattande namn som UFC:s för tillfället avstängde welterviktare Hector Lombard (34-4), Yuri Simoes och Miyao-brödernas vapendragare Murilo Santana bjuder man alltså även på två supermatcher.

Utöver returmötet från 2013 som Miyao för övrigt vann är Keenan Cornelius tillbaka på mattan. Han tar sig an en av finalisterna från 2013 års ADCC-mästerskap i Otavio Souza som ju förlorade mot Kron Gracie i en något bisarr final. Mentala lekar, kycklingljud från Rickson Gracie och en hänsynslös giljotin satte stopp för Souza den gången. Matchen mot Cornelius blir förmodligen lika galen den också inte minst med tanke på att det är just Cornelius vi pratar om. Den andra augusti handlar det för övrigt uteslutande om nogi-matcher.

FIVE är på många sätt en spännande organisation och anordnar med relativt jämna mellanrum professionella galor som denna. Med det sagt blir Jiu Jitsu Battle 3 förmodligen dess största hittills och för grapplingfantaster rekommenderas starkt att streama galan på organisationens hemsida. Där hittas för övrigt all info man kan tänkas behövas och det går även att kolla upp andra galor, evenemang och händelser.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
ADCCBjjExklusivtGrapplingZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara