Bruno “BC” Carvalho – Sveriges kanske främsta okända fighter

Bruno Carvalho föddes 1982, han kommer från Brasilien och en känd kampsportsfamilj. I hans familj kan nämnas Edson Carvalho som är sjätte dan svartbälte i judo och BJJ, hans farfar Francisco de Magalhães Pinto (Ciro) innehar ett sjunde dan svartbälte i judo, hans mamma har ett svart bälte i judo och var den som lärde Bruno grunden. Men det slutar inte där, hela familjen är som galna i kampsport. Brunos syskon, farbröder ja de flesta i släkten jiu-jutsu och eller judo på hög nivå.

Bruno har själv svart bälte i judo och BJJ och har sedan en tid tillbaka bott och fightats från Göteborg där han också är tränare i BJJ och Judo på GBG MMA. Han är något av en gåta, denne Bruno. Han är rankad sjua i Europa bland mellanviktare (MMA) och i hela världens MMA-ranking är Bruno rankad som 76:a vilket är högst upp av alla i Sverige i viktklassen. De andra svenskarna i viktklassen på världsrankingen är Tor Troeng (107), Papy Abedi (111), Assan Njie (120), Magnus Cedenblad (121), August Wallén (140), Mats Nilsson (171), Victor Cheng (211) och Jonas Hellqvist (349).

Bruno flyttade först till Båstad där han öppnade en klubb och bodde i 4-5 år. Tillsist ville han fokusera mer på sig själv och kontaktade då GBG MMA. Resten är som man säger historia. Är det något alla säger som jag frågat om Bruno så är det att han är ovanligt trevlig och snäll. Verkligen ödmjuk på alla sätt och vis. Att han kommer komma långt inom MMA är det många som anser och hans klubbkompisar understryker verkligen att Bruno är sjukt bra. Han bor som sagt just nu i Göteborg och har en svensk flickvän.

Hans karriär inom MMA har gått spikrakt uppåt. Han har ett record på 12-4 och har vunnit sina senaste sju matcher i rad. Innan dess förlorade han en match på delat domslut (vilket han torskat på två gånger i karriären).
Bruno var titelhållare i organisationen WFC som står för World Free Fight Challenge som håller galor i Slovenien, Serbien, Bulgarien och Kroatien. Bruno blev i slutet av februari av med sitt bälte i WFC då man ansåg att Bruno varit omöjlig att samarbeta med.

Såhär skrev WFC på sin sida:

I have been negotiating with Bruno’s management for a year now trying to get him to defend his title in one of our events. If you are the title holder, a champion, it is your obligation to defend your title whenever challenged according to the standards of the organization. This was not the case with Mr. Carvalho. His management has evidently been avoiding WFC and this fight especially. If Mr. Carvalho had health issues, this would of course be acceptable, but this is not the case. I have come to a conclusion to disentitle Mr. Carvalho of his WFC belt and his WFC title. This is my decision. Respecting the fight and our organization is a priority, so the show must go on.«

I den organisationen var Bruno tänkt att försvara sitt bälte den 17 april mot Lubomir “Virus” Guedjev (11-8). Bruno har redan vunnit mot Lubomir tidigare via enhälligt domslut. Eller vänta nu!? Enligt domarna och WFC så vann Lubomir matchen, men på Sherdog och Wikipedia står Bruno som segare. I Brunos match efter i WFC så fick han gå om bältet (som han vann). Enligt Mixedmartialarts.com stod Lubomir som segrare och det kan man också se i en video från matchen. Sanningen är att Bruno först torskade matchen men sen överklagade och fick rätt när man gick igenom allting. Det är därför lite skumt att arrangören nu i efterhand såhär ändå skriver att Lubomir förlorade. Det var inte klokt nånstans att ge matchen till Lubomir den saken är säker.

Hur som helst var det två år sen nu och Bruno har vunnit allting sedan dess. Hans senaste vinster var båda mot bra motstånd i Tomasz Kondraciuk och Vito Nobrega. Den högst rankade (nu) skalpen Bruno tagit är Tatsuya Mizuno som är rankad 43 i världen som tungviktare.

Det skulle vara en grym match om Thales Leites skulle möta Bruno på Superior Challenge. Kanske är det den mest rimliga motståndaren till Thales? Då Papy står nämnd på Superiors sida som motståndare till någon annan och så även Jycken, Assan och Tor blir det inte många svenskar kvar som kan möta Leites bortsett August (som ska gå på kommande The Zone och alltså kan räknas bort), Mats Nilsson och Victor Cheng.
På tal om Victor Cheng berättade till mig på The Zone sist att han liksom August ska slåss på deras nästa gala i maj. Mats Nilsson är rankad såpass långt ifrån Thales Leites att det är frågan om en match mellan dom blir godkänd av MMA-förbundet även om Mats säkerligen kan ha chans mot Leites.

Nej, som jag ser det är det i dagsläget bara Bruno som känns som en gjuten motståndare till Thales Leites. Skulle Bruno vinna över Thales Leites dessutom så skulle hans karriär få en väldigt bra skjuts i rätt riktning då Leites är ett världsnamn som är rankad 18 i världen. En ranking som placerar honom före bland annat Mark Munoz, Brian Stann, Denis Kang, Dan Miller, Alessio Sakara, Kazuo Misaki och Cung Le.

Efter en del research visade det sig att han inte har någon match inbokad än i alla fall och att Bruno just nu befinner sig i Thailand där han tränar tillsammans med Alistair Overeem.

Tack Assan Njie för hjälpen och all info.  
 

Highlight

Intervju med GnP

Kategorier
BjjNyheterSvenska Nyheter
17 Kommentarer

Svara