Diskussion: Vilken del av MMA älskar du mest?

Är du en grappler? Kanske föredrar du galna snurrsparkar och flygande knän? Eller så kanske du rentav har fastnat för “The sweet science” – vad är din favoritaspekt inom MMA?

Vi vet alla att man behöver träna en rad olika discipliner för att lyckas i buren. Thai- och/eller kickboxning, jiu jitsu, ren boxning och brottning har på senare år komprimerats till grappling, striking och brottning. Om man går tillbaka till de första UFC-galorna i mitten av 90-talet är det tydligt att fighters kom från olika bakgrunder och i de allra flesta fallen endast tränade inom en sport, exempelvis karate eller jiu jitsu. Royce Gracie visade att just BJJ vid den tiden av relativ okunskap var den mest effektiva formen av kampsport. Hur ser det ut idag?

Brottning, striking eller jiu jitsu – vad föredrar du?

Många anser att en majoritet av dagens bästa fighters kommer från en bakgrund av just brottning. I takt med att MMA växer ser vi fler och fler ungtuppar komma in i sporten med en komplett arsenal av allt vad MMA heter vilket förmodligen kommer ta död på diskussionen kring “vilken kampsport som är bäst”. Om en innefattar alla finns väl ingen anledning till diskussion?

Hursomhelst, detta handlar inte om vad som är bäst, det förflutna eller framtiden. Det handlar om dig, om er, våra underbara läsare. Vilken aspekt av MMA är din favorit? För att hålla det någorlunda realistiskt rekommenderar jag att välja kampsporter som bevisligen fungerar effektivt i buren, exempelvis jiu jitsu, thaiboxning, brottning, kickboxning eller ren boxning. Kanske älskar du karate mer än livet eller fascineras av alla häftiga sparkar inom Taekwondo? Vet du inget bättre än att judokasta folk rätt på huvudet?

Vilken del av MMA älskar du mest?

 

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
BjjDiskussionExklusivtGrapplingKickboxningTaekwondoThaiboxningZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...