Diskussion: Vilken del av MMA älskar du mest?

Är du en grappler? Kanske föredrar du galna snurrsparkar och flygande knän? Eller så kanske du rentav har fastnat för ”The sweet science” – vad är din favoritaspekt inom MMA?

Vi vet alla att man behöver träna en rad olika discipliner för att lyckas i buren. Thai- och/eller kickboxning, jiu jitsu, ren boxning och brottning har på senare år komprimerats till grappling, striking och brottning. Om man går tillbaka till de första UFC-galorna i mitten av 90-talet är det tydligt att fighters kom från olika bakgrunder och i de allra flesta fallen endast tränade inom en sport, exempelvis karate eller jiu jitsu. Royce Gracie visade att just BJJ vid den tiden av relativ okunskap var den mest effektiva formen av kampsport. Hur ser det ut idag?

Brottning, striking eller jiu jitsu – vad föredrar du?

Många anser att en majoritet av dagens bästa fighters kommer från en bakgrund av just brottning. I takt med att MMA växer ser vi fler och fler ungtuppar komma in i sporten med en komplett arsenal av allt vad MMA heter vilket förmodligen kommer ta död på diskussionen kring ”vilken kampsport som är bäst”. Om en innefattar alla finns väl ingen anledning till diskussion?

Hursomhelst, detta handlar inte om vad som är bäst, det förflutna eller framtiden. Det handlar om dig, om er, våra underbara läsare. Vilken aspekt av MMA är din favorit? För att hålla det någorlunda realistiskt rekommenderar jag att välja kampsporter som bevisligen fungerar effektivt i buren, exempelvis jiu jitsu, thaiboxning, brottning, kickboxning eller ren boxning. Kanske älskar du karate mer än livet eller fascineras av alla häftiga sparkar inom Taekwondo? Vet du inget bättre än att judokasta folk rätt på huvudet?

Vilken del av MMA älskar du mest?

 

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
BjjDiskussionExklusivt på MMAnyttGrapplingKickboxningTaekwondoThaiboxningZ-Klistrad artikel
Profilbild på Redaktionen

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
11 Kommentarer
 • Frantic
  22 augusti 2015 at 03:32

  Jag gillar alla moment men diggar när det oväntade händer mest, det kan vara allt från en spektakulär spark, strypning, passering eller bara något brutalt ”mäktigt” som detta: http://streamable.com/mn37

  • vasquez
   22 augusti 2015 at 05:56

   Kan inget annat än att hålla med dig. Just de snippet du posta är bland de sjukaste jag sett i en match. Jag fick verkligen gåshud och jag vet seriöst inte hur många gånger jag kolla på just den delen

 • Marcus Wiking
  22 augusti 2015 at 04:31

  egentligen så ska man ju gilla de minsta grabbarna för deras teknik eller imponeras av Ronda’s dominans. Men nej, det är bland det tråkigaste jag vet. Det bästa jag vet är riktiga tungviktsbrawls med fighters som ser ut att kunna slå huvudet av sin motståndare. När jag ser sånt här så trivs jag som bäst :)) http://www.dailymotion.com/video/xuz3vq_manliest-fight-ever_sport

  • Erik Svanborg
   22 augusti 2015 at 07:50

   Se där så olika man kan vara – jag är EXAKT tvärt om :)

 • tommy
  22 augusti 2015 at 04:49

  funderat ett tag nu och jag måste säga att stående krig är det jag gillar mest. Och med krig så menar jag tekniska krig med mycket duckningar, kombinationer och rena tekniker. Alltså inte krig som Diego Sanchez bjuder på.
  Men det är fortfarande imponerande att se Cain och Randy grisbrutalnöta ner sina motståndare.

 • Erik Svanborg
  22 augusti 2015 at 07:49

  Jag gillar teknik och taktik, oavsett om det sker stående eller på marken! Älskade hur Anderson Silva iskallt läste av sina motståndare under halva första ronden, för att sedan planera och sätta upp sin attack (taktik) och sedan genomföra den med brutal effektivitet och kraft, nästan alltid med en för motståndaren förödande utgång. SÅNT älskar jag. På senare år har TJ Dillashaw imponerat stort med sin snabbhet och blandande teknik. Den typen av fighters gillar jag!

 • Ali
  22 augusti 2015 at 07:51

  Oj, svår fråga Denniz, det är ju så mycket man gillar så nu blev jag lite ställd :D Jag tror att den aspekt jag främst föredrar är uppfinningsrikedom när det kommer till BJJ. En stark andraplats går förmodligen till fighters som rör sig spektakulärt stående!

 • Johan Jonasson
  23 augusti 2015 at 08:56

  Dillashaw vs Barao, första matchen, var bland den mest underhållande jag
  sett. Visste att Dillashaw hade potential, men trodde han hade ett par
  år kvar innan det var dags. Helt klart en match i min smak. Welter-
  och mellanvikt är annars viktklasserna där jag brukar få ut mest
  underhållning i min smak. Big time man-crush på Carlos Condits stil
  t.ex.

  Hatobjektet är stillaliggande brottning där den ena parten
  bara är ute efter att fördröja eller eliminera tekniker istället för att
  avancera. Gillar dock inte när domarna ställer upp folk heller, så jag
  är kluven.

 • ChuteBoxe
  23 augusti 2015 at 01:21

  Blodet.

 • gary wilde
  23 augusti 2015 at 09:11

  det bästa moment måste onekligen vara vad som får en att känna. nånting som påverkar oss känslomässigt… Har ni testat http://mmaportalen.se ? hittade den idag , verakr rätt bra

 • Svara