Efter en Sub-Only gala utan submissions inför Polaris poäng

Den växande Submission Only-rörelsen inom grappling förlorade nyligen en av dess frontfigurer då Polaris bestämt sig för att införa ett poängsystem. 

12920495_571485673028032_7528959766737684760_n

Även fast Polaris 3 i våras inte bjöd på några submissions var det ändå en av de mest omtalade och underhållande submission only-galorna någonsin, med två galna huvudmatcher mellan AJ Agazarm och Jake Shields samt mellan Garry Tonon och Rousimar Palhares. 

Nu inför den före detta sub only-organisationen ett unikt poängsystem som inkluderar både positiva och negativa poäng. Man tillämpar tre kategorier för domarkriterier där tre poäng måste fördelas mellan de två tävlande ifråga, man har nio poäng som kommer delas ut varje match med andra ord. Minuspoäng får endast delas ut en gång var femte minut och kommer främst beröra passivitet eller osportslighet.

Kategorierna och domarkriterierna är: A) Agressivitet, B) Dominanta positioner och C) Submissionförsök.

Kategorier
ADCCBjjGrapplingNyheterSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...