En känd brottare och en Jiu Jitsu-mästare deltar i nästa säsong av “Mästarnas Mästare”

Kampsporten börjar på allvar slå sig in i den svenska mainstreamen, inte minst då två kampsportare deltar i nästa säsong av SVT:s populära TV-program “Mästarnas Mästare.” Martin Lidberg och Janni Larsson är nämligen med och tävlar om mästartiteln i Portugal. 

Martin Lidberg: Rickard Lindgren Nacka Dojo Foto Micha Forssberg  2013-10-16 007

Mästarnas Mästare

För er som inte är bekanta med “Mästarnas Mästare” så går SVT:s program ut på att före detta idrottsstjärnor möter varandra i olika grenar. En efter en slås ut tills det bara finns en tävlande kvar som då blir krönt till Mästarnas Mästare. Det alla har gemensamt är att de vunnit någon sorts mästarmedalj inom sina respektive sporter samt att de pensionerat sig från sina aktiva karriärer.

Den uppkommande säsongen innefattar två kampsportare, brottaren Martin Lidberg och Jiu Jitsu-mästaren Janni Larsson. Lidberg vann både EM och VM som brottare och tävlade i OS vid två olika tillfällen. Janni Larsson är i sin tur ett av de mest meriterade europeiska svartbältena i BJJ och var bland annat den första svensk att vinna ett världsmästerskap som just svartbälte. Hon bor och tränar hos Aret Suave Academy i Köpenhamn.

Martin Lidberg pratade med Aftonbladet och hade detta att säga inför den uppkommande säsongen:

“Programmet är upplagt så att alla ska kunna vinna och alla som är med är vinnarskallar. Många har nyss varit aktiva, så det blir väl jag och ”Posa” som blir gubbarna i gänget”

Martin Lidberg: Rickard Lindgren Nacka Dojo  Foto Micha Forssberg  2013-10-16 004

Övriga deltagare är simmaren Josefin Lillhage, golfspelaren Helen Alfredsson, tennisspelaren Jonas Björkman, basketspelaren Cissi Ferm, stavhopparen Kjell Isaksson, skidåkaren Jon Olsson, isracing-åkaren Per-Olof ”Posa” Serenius fotbollsspelarna Anders Svensson och Therese Sjögran samt ishockeyspelaren Maria Rooth.

Inspelningen av säsongen drar igång snart men exakt premiärdatum är inte satt ännu.

Foto: Micha Forssberg

Kategorier
BjjGrapplingNyheterSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara