Forna Pride-fightern degraderar sig själv till lila bälte i BJJ

Många har haft drömmen om att en dag kunna bära ett svart bälte i en kampsport. Shooto- och Pride-veteranen Enson Inoue går dock åt andra hållet – han slutar självmant att bära svart och återgår istället till lila bälte i BJJ.

Svart bälte har länge varit en symbol för att ha bemästrat en kampsport. I takt med att MMA-sporten har växt sig starkare har det blivit uppenbart att man knappast behöver ha ett svart bälte för att kunna slåss, men det finns ändå kvar en viss charm över det.

Särskilt inom BJJ har svartbältare fortfarande ett starkt rykte. Svart bälte tar många år av hård, fokuserad träning och det ges verkligen inte ut till vem som helst.

 

Från svart till lila

Enson Inoue (12-8) är en av de som tilldelats svart bälte inom BJJ. Han började tävla inom professionell MMA 1995 och har varit tungviktsmästare inom Shooto. Han har även gått matcher i såväl Pride som UFC.

Det senaste decenniet verkar dock BJJ-tränandet ha legat på is. Och när Inoue nu tänkte ta upp träningen märkte han att han hade halkat efter rejält.

Inoue degraderar sig alltså två hela grader, för att framöver försöka kämpa sig tillbaka upp till svart.

Det är alltid uppfriskande med ödmjukhet och självinsikt. Trots kampsportens natur kan det ibland kännas som att de egenskaperna kommer i skymundan på de stora MMA-scenerna.

Kategorier
BjjSenaste Nytt
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...