Garry Tonon och Joao Miyao möts i grapplingmatch nästa månad

BJJ-fantaster har en riktig supermatch att se fram emot då två av sportens mest spännande utövare går returmatch från ett kontroversiellt möte i början av augusti. 

Det handlar alltså om Garry Tonon och Joao Miyao som gör upp en andra gång om dryga månaden. De två möttes första gången i en jämn 20-minuters under Jiu Jitsu Battle 3 i Los Angeles den åttonde juni 2013. En 15-minutersrond kunde inte skilja de två åt och domarna gav efter en femminuters förlängning Miyao en nära vinst.

Efter det har Tonon blivit en av sportens främsta namn och snabbast stigande stjärnor, bland annat med två EBI-titlar (Eddie Bravo Invitational) och en anmärkningsvärd prestation mot Kron Gracie under ADCC-mästerskapen 2013. Miyao har å sin sida tillsammans med tvillingbrodern Paulo Miyao setts som ett av sportens främsta underbarn under senare år och har bland annat vunnit två Pan American-mästerskap samt hämtat hem två silvermedaljer i IBJJF:s världsmästerskap.

De två möts för en andra gång under uppkommande FIVE Grappling Super League i Kalifornien den andra augusti. Bland andra anmärkningsvärda namn hittas UFC:s welterviktare Hector LombardTurneringen streamas live på organisationens hemsida.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
ADCCBjjGrapplingNyheterSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara