Polaris 2 for dummies: Allt du behöver veta inför helgens grapplinggala

Det är dags igen – med årets ADCC-mästerskap fortfarande färskt i minne har vi mer grappling i världsklass att se fram emot nu i helgen!

Polaris är äntligen tillbaka med en uppföljare till sin debutgala i början av året. Då bjöds det på stor underhållning från Wales största stad Cardiff och förhoppningsvis blir det ingen ändring på nu i helgen. Av matchkortet att döma har vi som tur är inget att oroa oss över. Men, nu ska vi inte förhasta oss. Först och främst måste vi som alltid få lite detaljer ur vägen..

Tråkiga, ja, men ack så nödvändiga – Tid, PPV och regler

Detta är kanske inte det mest underhållande stycket så jag håller det kortfattat. Polaris 2 äger som sagt rum i Cardiff nu i helgen, närmare bestämt på lördag kväll. Pay-Per-View:n sätter igång klockan 20:30 svensk tid och köps här. För mer info om Polaris som organisation är den egna hemsidan ett hett tips.

Vad gäller reglerna är det relativt enkelt – 15 minuters matcher, submission only-regler och ett lika resultat om möten skulle gå tiden ut. Svårare än så behöver det inte vara och med det är den tråkiga delen avklarad. Låt oss börja med det roliga!

Cardiff får finbesök

aj-agazarm

Om man nu vill räkna några av världens främsta grapplers som finbesök, vilket jag uppenbarligen gör. Träningskamraterna Garry Tonon och AJ Agazarm gör båda två sitt andra framträdande för Polaris och denna gången tar de med sig stekheta Eddie Cummings. Ingen av de tre New York-borna gick hela vägen i sommarens ADCC-mästerskap men stod samtliga för fina prestationer. De anses vara tre av sportens mest underhållande NOGI-grapplers och det blir oerhört spännande att följa deras matcher, inte minst med tanke på det kreativa valet av motståndare..

Om jag såhär på förhand skulle välja en favoritmatch måste det bli Gianni Grippo mot Tom Barlow. Dels är Grippo en av mina personliga favoriter både på grund av den fartfyllda stilen och faktumet att han trots blott 23 år fyllda redan tränat i över tio år. Barlow är å sin sida helgens hemmafavorit och har vunnit en rad engelska mästerskap och ett imponerande guld i NOGI-VM.

Det är självklart inte allt då Polaris bjuder på hela åtta matcher, hälften med GI och hälften utan. Kolla in det fullständiga matchkortet nedan:

  • Pedro Bessa vs Luca Anacoreta – GI
  • Eddie Cummings vs Reilly Bodycomb – NO GI
  • Robson Moura vs Baret Yoshida – GI
  • Tom Barlow vs Gianni Grippo – NO GI
  • Michelle Nicolini vs Gezary Matuda – GI
  • AJ Agazarm vs Daniel Strauss – NO GI
  • Vitor Ribeiro vs Nakamura Daisuke – GI
  • Garry Tonon vs Masakazu Imanari – NO GI

För er som vill lära känna var och en lite bättre har Youtube-kanalen BJJ Hacks som vanligt gjort ett fint jobb med kortare porträtt av matchkortets stora profiler inför helgen.

Europas ledande organisation

Tro det eller ej så bryter Polaris faktiskt mark, likt vad Metamoris och Eddie Bravo Invitational gör i USA. Professionella organisationer uppskattas alltid då vi självklart vill se sportens bästa få betalt för sitt besvär vilket inte är fallet i många av de största tävlingarna. Omdömet av Polaris 1 var nästan uteslutande positivt både från åskådare och deltagare vilket talar för att man är här för att stanna. En professionell grapplingorganisation är precis vad Europa behöver och förhoppningsvis följer andra i Polaris fotspår.

hirano-1.0_standard_730.0

Där har ni det, en helg med grappling i världsklass. Mycket bättre än så blir det väl knappast?

 

Kategorier
ADCCBjjExklusivtGrapplingZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...