Sammanfattning av ‘Polaris Pro’ – Hur gick debuten för Europas nyaste grapplingorganisation?

I stort var det åtminstone från åskådarnas perspektiv en lyckad första gala för splittrans nya ‘Polaris’. Europa ser med andra ord ut att ha en alldeles egen professionell grappling-organisation att glädja sig över och om man fortsätter locka till sig namn likt de som steg ut på mattan framför publiken i Cardiff i lördags bådar det onekligen gott även inför framtiden. 

MMAnytts införrapport till helgens ‘Polaris Professional Jiu-Jitsu Invitational’ hittas här.

Med det sagt blir inget gjort utan åtminstone ett par missöden och i den på alla sätt och vis skakiga (i brist på bättre beskrivning – ni elitsatsande förstår nog vad jag menar) världen av professionell grappling är det inte alltid som nivån på mattan förs över till exempelvis organisatoriska och ekonomiska egenskaper. Polaris lyckades trots detta oerhört bra med allt vad sändningar av liknande kaliber heter och med tanke på att det var organisationens första (av förhoppningsvis flera) gala gör man nog rätt i att hålla ett nära öga på Europas nyfunna storkraft. Tror ni mig inte? Jämför bara Metamoris 1 med med 5 så förstår ni vad jag menar.. Likt för utövare av själva sportens i sig är tid, övning och repetition organisatörers även bästa vän!

Nu till det riktigt roliga; efter ett par minst sagt röriga missöden i form av reseproblem och trubbel med att klara vikt stod det klart att det blir en huvudmatch att heta duga vi bjuds på. Abraham Maate kunde inte ta sig in i Wales och Dean Lister klarade inte vikt inför matchen mot Pablo Popovitch (amerikanen ersattes för övrigt av Norges kanske mest välkända brasilianare Eduardo ‘Teta’ Rios). Hur skulle detta kunna resultera i något positivt? Jo, det ska jag berätta. Lister ställde in flyget till Tyskland och ännu en professionell MMA-match (vill du veta mer om hans ‘andra’ karriär? Det skulle i alla fall jag vilja.. Kolla då in veckans BJJ-Blogg som självfallet tar upp ämnet nu på torsdag!) då han fick samtalet om att Keenan Cornelius (som skulle ha mött Maate) behövde en ny motståndare. Och vips så kunde Polaris göra ett minst sagt gott intryck med en match mellan två av världens absolut bästa. Inte alltför pjåkigt med andra ord..

Matchen i sig lämnade sannolikt få besvikna. Keenan lyckades så småningom låsa in en triangel från ryggen och efter lite småjusteringar tvingades ‘Boogeyman’ Lister som så länge sett odödlig ut klappa. Antalet grapplers som är bättre än Cornelius minskar för var dag. Garry Tonon underhöll tillsammans med Bellators Marcin Held som väntat stort då de två ynglingarna deltog i en fartfylld och på sätt och vis även alltför kort historia. Knappt fem minuter tog det innan Tonon fångade polacken i ett benlås och amerikanen fortsätter att etablera sig som en av de kanske sportens stora snackisar. Aj Agazam intog glatt rollen som dagens clown. Tandskyddet på örat, skämt och spektakulära tekniker avlöste varandra och samtliga på plats, möjligen med undantag för motståndaren Oil Geddes, fick sig ett gott skratt under en av galans mest underhållande matcher. Skämt åsido – Agazam är en jävel på mattan. En något ovanlig variation av en triangel (eller var det ett armlås? För att vara helt ärlig så är jag inte säker) ledde till att amerikanen än en gång gick segrande ur ett möte med brasilianaren. 

Övriga resultat frågar ni er? Till nöje vänner;

Michelle Nicolini besegrade Angelica Galvao efter ett påpassligt benlås, matchen mellan Kit Dale och Victor Silveiro gick full tid (inget avslut betyder ingen vinst – samtliga matcher som gick full tid slutade i delat resultat), Max Campos och Darragh O’Conaill likaså, Mike Fowler och Eduardo Telles vägrade även de ge sig och fick nöja sig med ett delat resultat likt Pablo Popovitch och Eduardo ‘Teta’ Rios som förvisso underhöll stort men ändock inte kunde ta vara på respektive motståndares misstag.

Slutligen var det på alla sätt och vis en lyckad debutgala för Polaris, åtminstone i åskådarnas ögon. Med hjälp ett kunnigt team kommentatorer innefattande bland annat det populära svartbältet Nic Gregoriades fick grapplingfantaster världen över njuta av en rad underhållande matcher och slapp som tur är skador, sändningsstörningar och andra tråkigheter. Är man i nivå med Metamoris ännu? Nej, förmodligen inte. Däremot är man av allt att döma inte långt därifrån och med tanke på att det var Polaris första gala är det inte illa pinkat, inte alls. Jag ser åtminstone fram emot nästa!

Glöm inte att galan går att köpa ‘on demand‘ på organisationens hemsida fram tills nästa lördag. Så passa på och njut av det bästa professionell grappling har att bjuda på!

Tills nästa gång; osss!

Kategorier
BjjNyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • anders
  12 January 2015 at 06:56

  Kan man se matcherna någonstans?!
  Förutom On Demand….

  • Jonte14
   12 January 2015 at 07:33

   Hemma hos mig. Kom om du törs..

 • Kalle
  13 January 2015 at 06:43

  “Lister ställde in flyget till Tyskland och hans första professionella MMA-match (vill du veta mer om hans nya karriär? Det skulle i alla fall jag vilja..”

  han har ett mma-record på 12 vinster och 7 förluster i mma och har varit i UFC. så, så himla ny är han ju inte :p

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...