Mike Tyson i hjärtskärande intervju: ”Ser fram emot att dö”

✔️ De hårda livet har tagit ur sin rätt ✔️ "Iron" Mike Tyson filosoferar över sitt turbulenta liv

Boxningslegenden Mike Tyson har minst sagt haft ett turbulent liv, både i och utanför ringen. Den numera 53-åriga amerikanen kom i 20 årsåldern att i bli den yngsta boxaren att bli tungviktsmästare och gjorde sig ett namn som en av de mest fruktade kämparna i världen. “Iron” Mikes liv kom dock att få sig många toppar och dalar, och nu avslöjar Tyson i en öppenhjärtig intervju att han ser fram emot döden.

 – Ja, (jag ser fram emot det). Jag är inte rädd för det. För mig är det mer komplicerat att leva än att dö… för att leva kräver massor av mod. Utan mod så kan du inte hantera livet. Att leva är en resa, att leva är en kamp. Vissa människor har allt, men klarar ändå inte av det, de har det svårt.

Tyson liv fick sig en ödesdiger törn i början av 1990 då han förlorade mot Buster Douglas i en av boxningshistoriens största skrällar. Trots att han började lägga vinsterna på rad så kom ett ännu hårdare bakslag då han blev anklagad och sedan dömd för våldtäkt. Han blev dömd till sex år i fängelse men blev frisläppt efter mindre än tre.

Han gjorde en storslagen comeback och tjänade enorma summor på lukrativa matcher mot några av dåtidens största namn. Men skandalen skulle följa efter Tyson och i ett av de mest ökända minnena i boxningshistorien så bet han av en bit av Evander Holyfields öra i en uppmärksammad titelmatch i juni 1997.

 – Vi tar oss själva alldeles för seriöst, vi tror att vi är någon. Men vafan… vi är ingenting! Vi kommer inte från något, men vi tror att vi är speciella. Kändisskapet är skit.

– Du förstår tids nog att du inte är något. Du kan hamna i fängelse, du kan dö, du kan bli behandlad illa.

– Jag förväntar mig inte att dåliga saker ska hända mig, men när de händer mig så förstår jag det och jag kan hantera det. Jag har hanterat dåliga situationer tidigare, det har varit mitt liv. Jag bryr mig inte om dåliga saker, jag vet att skit händer. När dåliga saker händer, så kommer jag att göra något. Jag kommer inte att bli avskräckt.

Mike Tyson har lyckats vända livet

Trots att han vid flera tillfällen varit mångmiljonär så har Tyson också gått igenom perioder där han varit pank. Han är nu en hyllad världsstjärna, skådespelare och framgångsrik företagare i cannabis-branchen.

“Iron” Mike ser ut att ha vänt den negativa trenden men vittnar om att han har tagit skada av de snabba vändningarna i sitt liv.

 – Av min erfarenhet, och vad jag tror på… ju mer jag förstår om att inte finnas till, desto mer är jag villig att dö.

Du kan läsa hela intervjun här.

Relaterat:

Kategorier
Boxning

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara