Rapport från ABC dag 2


Dag 2

Som vi tidigare rapporterade pågår just nu The Association of Boxing Commissions Annual Conference där kommissionen och domare samlas för att samtala om regelförändringar osv. i både boxning och MMA. Första dagen tog bland annat Doc Hamilton upp samtalet om att införa halva poäng i MMA.

Den andra dagen (av tre) fokuserades mycket på olika raporter och klagomål angående dömandet, men också sanktionering av amatörer och en hel del medicinala ärenden. Åklagaren Pat English höll i en omfattande presentatition angående lagar kring sporterna. Neurologen Dr. John Stiller talade sen om hjärnan och användandet av CT scans. Men Jacob “Stitch” Duran, som alltid brukar kallas “The best in the buisness” avslutade dagen med en väldigt utförlig genomgång av hur man lindar händer inför match. Boxningsikonen Dickie Cole fick sin vänstra hand lindad för boxning och sin högra för MMA.

Sista dagen kommer bli intressant för MMA för då kommer “Big” John McCarthy demonstrera/tala om fouls och submissions. Det kommer också bli samtal om Muay Thai, Panktration, Amatör-MMA, steroider osv.

Som jag påpekade tidigare så sker förändringar långsamt i sådana här sammanhang, men en sak är säker och det är att reglerna för MMA hela tiden är under lupp. Modern MMA är en ung sport och mycket kommer ske. Många av oss fans vill se användandet av monitorer för poängdomarna men det har hitills varit en fråga som flera vill diskutera mer först när en del andra ändringar är gjorda. Därav talade inte Doc Hamilton om mintorer på dag 1 utan om användandet av halva poäng.

Men han vill förändra även det, men inser att det krävs mycket jobb. Faktum är att Nick Lembo på New Jersey Athletic Control Board sagt i en intervju i slutet av 2009:

It would need to be presented to the ABC, voted on and, if passed, adopted by individual commissions in their respective jurisdictions. It’s my goal that these changes are implemented within my lifetime.

Det är därför ABC är det viktigaste organet för förändring av de enhälliga reglerna för MMA. Men många vill se förändingarna men byråkratin gör att det tar väldigt lång tid. Att det tar tid för förändringar är inte bara dåligt då förhastade ändringar kan leda till katastrof. Men det blir förstås frustrerande för oss när det drar ut på tiden med uppenbara goda förändringar som användandet av monitorer.

Imorgon rapporterar jag från sista dagen av The Association of Boxing Commissions Annual Conference.

Kategorier
BoxningNyheter

All in
4 Kommentarer

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem är det hetaste framtidsnamnet i MMA-Sveriges just nu?

Visa resultat

Loading ... Loading ...