Meran Zangana vann K1 tävling i London

Det var i lördags som Meran Zangana (30-11) ställde upp i Bitcoin Super Middleweight Fighting Championship Tournament. Turneringen hade åtta deltagare och gick med K1 regler. När sista matchen var avgjord stod Zangan som segrare och ca 50000 kr rikare.

Meran Zangana är hemmahörande i Stockholm och instruerar den avancerade gruppen inom thaiboxning på Pancrase Gym. Han tävlar endast i stående discipliner men är intresserad av MMA. Innan tillfället att vara med i turneringen dök upp tränade han mest MMA.
-Jag har varit intresserad av sporten ett tag, berättar Zangana till MMAnytt. Jag började komma igång med mma träningen på Pancrace med Omar Bouiche. Sen fick jag besked om den här turneringen. Då var det full fokus bara på stående med Sargon Gergeo på Sweden Top Team.

Sargon Gergeo är grundare till klubben och huvudtränaren. Sweden Top Team är en thaiboxningsklubb men tränar och tävlar även i kickboxning och boxning. Meran Zangana är southpaw och har en avig stil. han gillar att få motståndaren att känna sig som tvåa hela tiden. En turnering kräver en hel del och det blev inte mycker vila mellan matcherna för Zangan.
-Det var en åttamanaturnering i mellanvikt. Det var bara 20-30 minuters paus mellan matcherna så det var ganska intensivt, säger Zangana.

Han är fortfarande intresserad av att satsa mer på MMA men är fortsatt aktiv som stående fighter.
-Jag är ju fortfarande aktivt tävlande i stående biten. När det inte är någon fight inom kort så blir det tid över till MMA träningen.
Vi på MMAnytt säger grattis och önskar Meran Zangana lycka till med hans fortsatta karriär. Givetvis hoppas vi att det blir mer fokus på MMA ifortsättningen för Zangana. Det skulle onekligen vara intressant att se vad han kan åstadkomma i den sporten.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
IntervjuK-1Nyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Brocowich
  7 April 2014 at 09:07

  Han började komma igång med träningen, vad betyder det. Har han tränat mma i 2 månader eller ett år? Hur gammal är han och vilka meriter har han från thai?

  • Kenny Starfighter
   8 April 2014 at 11:30

   Ja mer info om killen! :-) & Grattis Merat

 • Toks1
  8 April 2014 at 07:37

  Nu har jag tränat med/hos Meran men jag håller med Brocowich och Kenny – lite mer kött på Meran gör artikeln mer intressant.

  Fyll gärna på Tobias

 • Toks1
  8 April 2014 at 07:39

  STORT GRATTIS MERAN!

  (jag hittar ingen twitter till Meran, någon som vet?)

 • Svara