Norifumi “Kid” Yamamoto möter Masato Kobayashi på nyårsgala i Japan

Det verkar som om kickboxningsfansen kommer få se returmötet mellan två av Japans mest kända kampsportare. Masato Kobayashi rapporteras komma ur pensionen för att möta UFC-fightern Kid Yamamoto i en efterlängtad kickboxningsmatch.

Det går ett rykte som får japanska fans och kickboxing-fans världen över att jubla. Enligt rapporter från Japan ska nämligen Norifumi “Kid” Yamamoto vara bokad att möta K-1 MAX-legenden Masato Kobayashi i en efterlängtat returmatch i kickboxning. Så tyvärr, mötet är inte sammankopplat med Rizins nyårsgala med Fedor Emelianenko.

För er som inte är helt familjära med glansdagarna av japansk kampsport med Pride, K-1 osv så kan det vara svårt att greppa hur stor denna matchningen egentligen är. Yamamoto och Masato är två väldigt hyllade stjärnor i hemlandet Japan och de har en enorm fanbas. Båda två har medverkat på flera av Japans mega-galor och de möttes första gången år 2004 på K-1 DYNAMITE i Osaka. Masato vann matchen med nöd och näppe efter ett majoritetsbeslut från domarna. En returmatch mellan dessa två skulle utan tvekan skapa en enorm uppståndelse hos de japanska fansen.

Masato gick i pension efter nyårsgalan för sex år sedan som världens första-rankade kickboxare. Yamamoto har under de senaste åren synts till i UFC men efter att ha gått fyra matcher där tre är förluster och en no-contest är karriären i organisationen minst sagt osäker, om UFC inte redan har klippt kontraktet med japanen.

Med Emelianenkos återkomst och Masato vs Yamamoto lär nyår i Japan får återuppleva kampsportens storhetstider.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Fedor EmelianenkoK-1Norifumi YamamotoPride FCSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Kenny Starfighter
  6 November 2015 at 09:45

  Vackert

 • Peter Andersson
  6 November 2015 at 10:54

  Underbart! Frågan är bara hur många japanska fans som finns kvar.

 • Svara