17-åringen dominerar och skriver modern UFC-historia: “Vilket krig!”

✔ UFC-chefen hyllar den unga talangen: "Jag är väldigt, väldigt imponerad av den här killen!" ✔ DWCS-resultat: Alla vinnare får UFC-kontrakt!

17-åriga Raul Rosas Jr imponerade stort då han tävlade framför UFC-chefen på Dana White’s Contender Series. Rosas matchades mot Mando Gutierrez i hopp om att ta hem en vinst och säkra ett UFC-kontrakt.

Fotbollsmatch - UEFA - 25 sep 20:45

Danmark - Frankrike
3.35 - 2.15
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Trots sin unga ålder så visade Rosas kompentens inom både striking och grappling. Den unga fightern dominerade Gutierrez under merparten av matchen och letade ständigt efter ett avslut. Efter tre ronder blev det upp till domarna att avgöra matchen och de gav vinsten till Rosa via enhälligt domslut med siffrorna 30-27 från samtliga.

UFC-chefen Dana White valde att ge Rosas ett kontrakt, vilket därmed markerar den yngsta fightern någonsin att få ett kontrakt med den världsledande MMA-organisationen!

– Vilket krig, vilken teknisk match det var, sade White under presskonferensen efter galan. Båda killarna pressade sig själva så hårt de kunde. Att en 17-åring uppförde sig på det sättet som han gjorde i den här matchen, det blev jag imponerad av! Helt makalöst!

Inför matchen hade Rosas fem raka vinster, varav fyra hade kommit under 2022. Han gjorde sin MMA-debut i fjol och har minst sagt haft ett hektiskt schema. Det visade sig dock vara ett vinnande koncept för Rosas som lämnade ett stort intryck på UFC-chefen. White svarade kritikerna som inför galan hade kommenterat att Rosas kanske var för ung för UFC.

– Inte från det som jag såg precis, svarade White om Rosas är för ung för UFC. Efter det som jag precis såg så är den här killen redo att slåss i UFC. Jag är väldigt, väldigt imponerad av den här killen. Han är verkligen speciell. (Det var) ett stort antal av fighters som skickade meddelanden till mig och skrev, “Herregud, den här killen är äkta varan. Den här ungen är legitim. Imponerande!”

Rosas var inte den enda som imponerade, alla fem vinnare från DWCS fick ett UFC-kontrakt och kommer inom kort att ses i oktagonen. Ta en närmare titt på kvällens resultat här nedan:

  • Mellanvikt: Brunno Ferreira besegrar Leon Aliu via TKO (slag) – Rond 1, 1:35
  • Bantamvikt: Raul Rosas Jr. besegrar Mando Gutierrez via enhälligt domslut (30–27, 30–27, 30–27)
  • Tungvikt: Austen Lane besegrar Richard Jacobi via TKO (slag) – Rond 1, 4:34
  • Lättvikt: Nurullo Aliev besegrar Josh Wick via TKO (armbågar och slag) – Rond 1, 4:36
  • Flugvikt: Jafel Filho besegrar Roybert Echeverria via TKO (slag) – Rond 3, 1:31

HETAST JUST NU

 

Danmark vs Frankrike

 

3.35 – 2.15

 

25 September | 20:45 | UEFA Nations League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...