17-åringen tävlar om UFC-kontrakt: “De tror att jag är ett vanligt barn”

✔ Unga talangen har avslutat alla sina motståndare som proffs: "De ser bara en sjuttonåring"

Raul Rosas Jr. har vid endast sjutton års ålder möjlighet att bli UFC:s yngsta figher någonsin förutsatt att han imponerar på veckans DWCS-gala.

Fotbollsmatch - UEFA - 25 sep 20:45

Danmark - Frankrike
3.35 - 2.15
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Bantamviktaren Rosas påbörjade sin amatörkarriär när han var femton år gammal och radade snabbt upp sex vinster, varav fyra avslut, innan han gjorde sin proffsdebut i november förra året. Segertåget tog dock inte slut där. Den unga talangen gick vidare till att dominera sina långt äldre och mer erfarna motståndare som proffs och har nu ett totalt matchfacit på fem vinster, alla via avslut, och inga förluster. Den äldsta fightern som han har tagit sig an var nästan dubbelt så gammal, runt 33 år!

“El Nino Problemas” framfart inom sporten har nu resulterat i att han får chansen att tävla framför UFC-chefen Dana White. Natten till onsdagen kan ett UFC-kontrakt vänta den unga talangen ifall han imponerar på Dana White’s Contender Series. Men trots de imponerande insatserna i buren är det många som ifrågasätter beslutet att låta en sjuttonåring tävla på galan. Rosas håller inte med om kritiken, utan menar att hans färdigheter är något utöver det vanliga.

– De kan inte mycket om fighting i min åsikt, sade Rosas till MMA Junkie om kritikerna. De ser bara en sjuttonåring. De tänker bara, “Jaha, en sjuttonåring”. De tror att jag är ett vanligt barn som är sjutton år. Jag är en annorlunda typ av sjuttonåring. När de var på fester, när de hade sommarlov, var jag i gymmet och jobbade hårt. Ända sedan jag var liten har jag vetat vad jag vill. Jag vet vad jag vill och jag kommer gå och ta det. Alla hatare bryr jag mig inte riktigt om. De får säga vad de vill.

– Låt oss säga att jag blir UFC-mästare. Kritikerna kommer ändå att ge sig på mig. Men grejen är att om jag var 25 år just nu och allt annat var likadant: samma styrka, samma färdigheter, samma matchfacit, samma avslut, allt. (Om) jag var i samma position men 25 år, hade folk sett det annorlunda. Men det spelar egentligen ingen roll. Jag bryr mig inte riktigt om deras åsikter. Jag gör det jag gör bäst. Jag kommer bara gå ut dit och få mitt kontrakt.

Målet för Rosas är att bli UFC:s yngsta mästare genom tiderna. Ska han lyckas med den bedriften måste han vinna ett bälte innan han fyller 23 år, vilket var åldern då legendaren Jon Jones besegrade Mauricio Rua för att vinna titeln i lätt tungvikt. “Bones” Jones gick vidare till att dominera divisionen med vinster över flera av sportens största namn, bland andra Lyoto Machida och Quinton Jackson. Rosas fyller snart 18 och har alltså drygt fem år på sig att slå Jones rekord!

Andra fighters som debuterat i oktagonen som tonåringar är  Chase Hooper och Sage Northcutt, som båda var nitton år när de för första gången tävlade i UFC.

Tycker du att Raul Rosas Jr. är för ung för UFC?

Loading ... Loading ...

HETAST JUST NU


 

Danmark vs Frankrike

 

3.35 – 2.15

 

25 September | 20:45 | UEFA Nations League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...