23-åriga boxaren vinner titelmatch – efter fasansfull ansiktsskada

✔ Ansiktet svullnar upp - REJÄLT!

Den tyska boxaren Cheyenne Hanson vann titelmatchen mot Alina Zaitseva och lämnade ringen med både bälte och ett deformerat ansikte.

Skadan uppstod efter att Hanson och Zaitseva av misstag krockat med sina huvuden. Hansons ansikte började genast att svullna upp och domaren blev illa tvungen att avbryta matchen.

Titelmatchen blev därför dömd utifrån vad boxarna åstadkommit innan skadan, och ringdomarna tyckte att “Pepper” Hanson gjort tillräckligt för att vinna.

Svullnaden för genast tankarna till ex-mästaren Joanna Jedrzejczyk som drog på sig en liknande skada under sin titelmatch mot Zhang Weili, en av fjolårets bästa matcher. Skillnaden var dock att Jedrzejczyk blev tvungen att fortsätta slåss tiden ut.

På sin Instagram delar den 23-åriga boxaren med sig av bilder från matchen och skriver med glädje över sin titel. Senare visar hon fler bilder där man verkligen kan se den enorma svullnaden i ansiktet.RELATERAT


Vinsten i titelmatchen gör att Hanson avancerar till ett samlat matchfacit på 8-1, varav sex av hennes vinster kommit via knockout.

Det var inte sättet som hon ville vinna på, men hon tar ett steg framåt i sin karriär och har fått massor av uppmärksamhet.

Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...