43-årige Yoel Romero uppvisar fantastisk fysik – inför Bellatordebuten!

✔ Återvänder till gamla viktklassen för första gången på nästan 10 år!

16 april kommer Yoel Romero att göra debut i Bellator mot den fruktade lätt tungviktaren Anthony “Rumble” Johnson. Trots att det är Romeros första lätt tungviktsmatch sedan september 2011, och det faktum att han är 43 år gammal, så ser han mer redo ut än någonsin!

Romero, som representerade det kubanska landslaget i brottning i OS år 2000, har länge hyllats för sin imponerande fysik och styrka. Med en lång och härdad karriär i UFC slogs han om mellanviktstiteln hela fyra gånger i organisationen. Han mötte många av de bästa i sin viktklass och var utan tvekan en av de tuffaste kämparna i divisionen.

När det blev klart att Romero planerade att tävla i lätt tungviktsklassen var det många som undrade om han skulle vara lika explosiv och kraftfull i den nya viktklassen. Baserat på de bildbevis som Romero laddat upp på sociala medier verkar den nya viktklassen inte vara några bekymmer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yoel Romero (@yoelromeromma)


HETAST JUST NU


Möter fruktad knockoutartist

Romero vs Johnson är en drömmatch för många MMA-fans. De satte länge skräck i mellan- respektive lätt tungviktsdivisionerna i UFC. Mellan dem har de hela 27 vinster via knockout – som dessutom är det vanligaste sättet de vinner matcher på.

Romero fick det dock tufft i sina sista matcher i UFC med förluster i fyra utav sina fem sista matcher i organisationen. Alla förluster kom dock via jämna domslut som var på gränsen till kontroversiella.

Därför var många fans förvånade när UFC valde att sparka Romero.

Romeros match mot Johnson utgör kvartsfinal i en stor Bellatorturnering i lätt tungvikt. Båda fighters har därmed chansen att vinna titeln – något de aldrig åstadkom i UFC.

 

Kommer Yoel Romero vinna titeln i Bellator?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttYoel Romero

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara