5 anledningar att se Cage Warriors 93 på lördag

✅Europas ledande MMA-organisation intar Göteborg den 28:e april ✅ Läs om varför du måste se galan

På lördag den 28:e april kommer Cage Warriors, Europas ledande MMA-organisation, att göra deras efterlängtade debut i Sverige. Cage Warriors skulle ursprungligen ha debuterat i Sverige år 2014, men galan flyttades på grund av oenighet mellan organisationen och det svenska MMA-förbundet (SMMAF).

I huvudmatchen möter den danske forne UFC-fightern och Cage Warriors-mästaren Nicolas Dalby (14-2-1) italienaren Carlo Pedersoli Jr. (9-1) – En fighter som kommer från sex raka vinster. Givetvis är det också flera svenskar som går match; Svensk-brassen Alan Carlos (12-9) möter den forne TUF-fightern Norman Paraisy (15-5-2), Per Franklin (7-5) ställs mot Orlando D’Ambrosio (6-1) från Italien, tungviktaren Junior Karanta Fatty (2-1) möter fransmannen Soufiane Boukichou (4-2) i en returmatch, Håkon Foss (8-5) tar sig en den brittiske veteranen Jack Mason (29-16-1), svenskorna Cornelia Holm (1-0) och Malin Hermansson (1-0) gör upp och Saeed Ganji (1-2) ställs mot ännu oklart motstånd.

Nu kommer de svenska fansen äntligen få ta del av denna hyllade organisation, här följer fem anledningar till att se Cage Warriors 93.

Flera sätt att enkelt se galan

Det bästa sättet att se MMA är utan tvekan live på plats. Från stämningen i publiken till slag och sparkar som hörs med egna ögon är det utan tvekan en upplevelse väl värd att unna sig. Biljetter kostar mellan 400-1,000 kronor beroende på placering, och kan köpas här. Utöver det så sänds galan även på Viaplay i Sverige och på UFC Fight Pass om du befinner dig utomlands, vilket innebär två enkla plattformer att se evenemanget på som många svenska MMA-fans redan har.

Cage Warriors håller hög kvalité

När Cage Warriors debuterade i Norden skedde det i Köpenhamn, och det var en oerhört minnesvärd gala med många avslut. Dalby vann titeln via spektakulär knockout, svenske Jack Hermansson tog sig segrande via TKO ur ett jämnt krig med Enoc Solves Torres, Lina Länsberg debuterade i organisationen, (I ännu en match som slutade i svensk knockoutseger) och dansk-bosniern Damir Hadzovic chockade världen genom att brutalt knocka den forne UFC-fightern John Maguire i den första ronden. Cage Warriors har länge hållit en hög kvalité med bra matchningar och publikvänliga tillställningar. Under CWFC 92 gick endast fyra utav tretton matcher till domslut och endast två utav åtta matcher under CWFC 91 avgjordes av poängdomarna. MMAnytt har aldrig närvarat under en tråkig Cage Warriors-gala och det finns ingenting som tyder på att det kommer ändras.

Se framtidens UFC-stjärnor

Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Cage Warriors ingår i samarbete med UFC och har länge producerat europeiska talanger som sedan tagit sig till UFC. Utöver de ovannämnda skandinaverna Dalby, Hermansson och Länsberg så har stjärnor som Conor McGregor och Joanna Jedrzejczyk byggt upp deras namn i Europas ledande MMA-organisation. Även britterna Michael Bisping, Brett Johns och debuterande Molly McCann byggde upp vinstsviter i CWFC som ledde till UFC-kontrakt, och det är mycket möjligt att fansen i Lisebergshallen får se en framtida UFC-stjärna ta plats.

Bak vs Jacobsen – Nordisk toppmatch

En match under galan som mycket väl kan leda till ett UFC-kontrakt inom kort är lättviktsmötet mellan dansken Søren “The True Viking” Bak (9-1) och norrmannen Alexander “Bad Romance” Jacobsen (9-2). Bak har avslutat alla utom två utav sina segrar och kommer från två raka segrar i CWFC, över de respekterade britterna Scott Clist (9-4) och Mark Stapleton (19-6). Norrmannen Jacobsen har vunnit nio utav sina tio senaste matcher, och har säkrat segrar över meriterade fighters som Tim Wilde (11-3), Tom Green (12-2) och Lawrence Fitzpatrick (6-2). Vinnaren av denna toppmatch är inte långt ifrån ett kontrakt med UFC.

Stöd svensk MMA

Med sju svenska fighters som går match under CWFC 93 finns det många att heja på, men utöver det så är det viktigt för svensk MMA i helhet att Cage Warriors debut blir lyckad. Om Sverige blir ett land organisationen återkommer till kommer det skapa möjlighet till fler stormatcher för svenska fighters,  och det ger andra organisationer fler anledningar till att satsa på MMA i Sverige. UFC håller galor i Sverige cirka en gång om året, och det råder inget tvivel om att vård avlånga land kan och borde ligga i topp vad gäller nordisk MMA.

Cage Warriors 93 äger rum i Lisebergshallen i Göteborg den 28 april. Kolla in galans uppdaterade matchkort nedan!

 • Weltervikt: Nicolas Dalby vs. Carlo Pedersoli Jr
 • Lätt tungvikt: Kenneth Bergh vs. Modestas Bukauskas
 • Lättvikt: Søren Bak vs. Alexander Jacobsen
 • Kvinnlig flugvikt: Cornelia Holm vs. Malin Hermansson
 • Mellanvikt: Alan Carlos vs. Norman Paraisy
 • Tungvikt: Junior Karanta Fatty vs. Sofiane Boukichou
 • Weltervikt: Jack Mason vs. Håkon Foss
 • Lättvikt: Jack Grant vs. Aleksi Mäntykivi
 • Lättvikt: Perry Goodwin vs. Rafael Macedo
 • Weltervikt: Per Franklin vs. Orlando D’Ambrosio
 • Lättvikt: Saeed Ganji vs TBA

Kategorier
Cage Warriors 93Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...