Sparras – för välgörenhet: “Stöter på en del mobbning – vill göra nåt åt det”

✅ Alla pengar går till "Friends" ✅ Läs mer om fina initiativet här!

Under morgondagen kommer “50 fights for Friends” äga rum på Team East Sweden i Norrköping.

Det handlar om ett välgörenhetsevent, där karateinstruktörerna Joakim Frimodig och Fredrik Månsson kommer att gå inte mindre än 50 sparringronder var – och där de som kan tänka sig att gå en eller flera ronder med dessa två betalar 100 kronor för att vara med.

Publicerat av Black Belt Horse podcast Onsdag 13 november 2019

Alla pengar går till “Friends”

Alla intäkter går oavkortat till organisationen Friends, som jobbar mot mobbing. Om man inte vill sparra kan man betala 50 kronor för att bevittna tillställningen.

– Både jag och Fredrik jobbar med människor, så vi stöter ju på en del mobbning och utanförskap. Det här är vårt sätt att uppmärksamma problemet och göra något åt det, genom att bjuda in massa kända fighters. Det kommer en del ganska meriterade fighters som ska vara med och köra. Vi tänkte att vi kör mot mobbning och Friends, ja det rimmar ju fint – 50 Fights for Friends, säger Joakim Frimodig till MMAnytt.

Om du är intresserad av att anmäla dig till sparring – eller publik – kan du skriva till [email protected] Det går också bra att anmäla sig på plats.

Relaterad läsning: MMA-fighterns fina initiativ – för att stötta krigsdrabbade kurder

Beställ från “fightmeny”

Publiken kommer att ha möjlighet att påverka vad som sker i sparringen genom att köpa uppdrag åt instruktörerna Joakim och Fredrik från en “fightmeny”. Vill du som åskådare t.ex. se en spinning hook kick kan du betala för att “beställa det”.

Bland sparringdeltagarna kommer det att finnas ett antal VIP-gäster. Enligt rykten till MMAnytt kan två av dessa vara MMA-talangerna Amir Malekpour och Robin Roos.

Man kommer i sparringen tillämpa en modifierad variant av kyokushin-karatens regler.

– Helst ska vi bara ha folk som liksom kan fightas, men det är okej att komma upp och inte vara så bra – för då anpassar vi oss. Och så är det ju lite modifierade regler. Vi sparkar inte med full kraft mot huvudet, utan markerar bara med ‘skin touch’. Mot kroppen och benen får man sparka, säger Frimodig.

Du hittar mer information om arrangemanget här.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara