Adam Westlund återvänder för ny match – motståndaren avslöjad!

✔ Svenske publikfavoriten ställs mot "The African Lion"!

Gävles Adam Westlund (3-1) har snabbt blivit en av Sveriges mest underhållande fighters – och nu är han bokad för ett möte med Bellator-rutinerade Iamik “The African Lion” Furtado (6-4)! Mötet kommer ske på Superior Challenge 32 i Stockholm den 25:e september och annonserades av organisationen själva.

– Den här matchen kommer att bli en rysare. Jag rekommenderar de som inte sett Adam Westlunds två senaste matcher att logga in på Viaplay och titta. På kort tid har han etablerat sig som en av Sveriges hårdaste fighters genom tiderna och nu ställs han mot en ytterligare tuff motståndare. Bellator-veteranen Iamik Furtado är en komplett fighter och en meriterad farlig motståndare. Adam är hardcore, han bryr sig inte om vem han möter, bara det är en tuff motståndare så är han glad. Den här nervkittlande matchen får man bara inte missa”, säger Superior Challenges vd Babak Ashti i ett pressmeddelande.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by SuperiorChallenge (@superiorchallenge)


HETAST JUST NU


Var med om en av de bästa svenskmatcherna någonsin

Söders Fight Gyms Westlund tränar under Thomas Haaranen och identifierades tidigt som ett framtidslöfte.

Efter flera imponerande matcher inom A-klass-MMA gjorde Westlund sin proffsdebut mot Jeanpier Basauri på Superior Challenge 18 och dominerade i tre ronder för att sedan vinna via enhälligt domslut. I sin följande match ställdes Westlund mot Moein Ahmadi på Excellence FC och vann på submission i den första ronden.

Därefter mötte Gävlesonen rivalklubbens Robin Roos på Superior Challenge 19 i en uppmärksammad match. Det blev en vild och spännande där Roos vann öppningsronden men där Westlund sakta började ta över och vann slutligen via delat domslut.

Sist Westlund var aktuell var i december förra året i huvudmatchen på Superior Challenge 21 där han mötte Tobias Harila. Matchen blev ett blodigt krig som varade i tre ronder och som sedan dess hyllats av många som den bästa svenska MMA-matchen någonsin. I slutändan vann Harila via delat domslut.

Efter att ha förlorat sin proffsdebut i juli 2015 radade Furtado upp hela sex raka segrar. Han fick sedan vinstsviten bruten av landsmannen Carlos Eduardo men gick två matcher i Bellator därefter. Furtado förlorade bägge matcherna, mot Kiefer Crosbie respektive Chris Duncan, och innehar nu en tre matcher lång förlustsvit.

Superior Challenge 23: Bergh vs Macedo – matchkort

  • Titelmatch i lätt tungvikt: Kenneth Bergh vs Ederson Macedo
  • Weltervikt: Andreas Ståhl vs Alan Langer
  • Lättvikt: Adam Westlund vs Iamik Furtado
  • Bantamvikt: Bartosz Wójcikiewicz vs Kenji Bortoluzzi
  • Fjädervikt: Fernando Flores vs Jerry Kvarnström
  • Weltervikt: Moraad Moreno vs Raimundas Krilavicius
  • Weltervikt: Christian Stigenberg VS Niko Skonbäck

 

Adam Westlund vs Iamik Furtado – vem vinner?

Foto: Stefan Romare

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...