Adam Westlund (vänster) och Robin "Pretty Boy" Roos (höger). Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Svenska stormatchen bokad och klar – tredje gången gillt!

✅ Rivalerna gör äntligen upp i prestigefyllt "MMA-derby"

Adam Westlund vs Robin Roos är bokad och klar för tredje gången. Nu möts stjärnskotten i Nordens största MMA-organisation: Superior Challenge.

Det uppmärksammade svenskmötet har varit på tapeten för både Fight Club Rush i Västerås och Galan – Lord of the Cage i Gävle, men tvingats ställas in båda gångerna. I takt med stormatchen skjutits upp gång på gång, har hypen och intresset dock bara vuxit sig starkare.

I dag finns en kraftig rivalitet mellan deras olika team, Västerås Fight Club och Söders Fight Gym. Nu är det äntligen dags att få ett avslut på kapitlet – åtminstone vad gäller denna match. Westlund vs. Roos har nämligen officiellt bekräftats som den första färdigställda fighten för Superior Challenge 20, som äger rum i samband med Fitnessfestivalen i Stockholm den sjunde december.


“Rivalitet, vågspel, prestige och spänning i en stilmässigt intressant matchning”


Babak Ashti, grundare av Superior Group International, är riktigt glad över att äntligen kunna få till den efterfrågade matchen:

Ojojoj, kan inte vänta tills jag får se den här matchen. Den har allt som ett MMA-fan som jag vill ha. Rivalitet, vågspel, prestige och spänning i en stilmässigt intressant matchning. Utan tvekan den största svenska MMA-derby-matchen på senare år mellan två lovande stjärnor. Det har varit mycket hype och spekulationer kring den här matchen som efter två tidigare försök nu äntligen blir av på Superior Challenge 20 – Fitnessfestivalen den 7:e december,” skriver han i ett uttalande.


RELATERAT: De har banat vägen för sporten i Sverige: “Vi älskar MMA”


Svensk superfight mellan två tidigare mästare

Både Westlund och Roos är rutinerade från A-klasscenen, där de har vunnit SM-guld liksom internationella mästarbälten och representerat MMA-landslaget i olika skeden. Därav har matchen blivit något av en svensk superfight.

Westlund (1-0 som MMA-proffs) kommer senast från en imponerande seger mot Jeanpier Basuri via enhälligt domslut – där han använde sig av en del okonventionella tekniker, så som stående hammarslag, för att säkra debutvinsten. Efter en otäck skrevskada är han nu tillbaka, och talangen har även en annan fight bokad på Excellence Fighting Championship 2 redan nästa månad.

Roos (2-2 som MMA-proffs) inledde själv proffskarriären med två raka segrar via T/KO, bland annat mot ovannämnda Basuri på den senaste Superior Challenge-galan. På sistone har han emellertid fått det tufft och åkt på två raka nederlag mot obesegrade fighters, senast mot finske Henri Lintula via submission i huvudmatchen på helgens Fight Club Rush 5.

Westlund vs. Roos går i weltervikt, men utan så kallat “one pound allowance.” Ingen får med andra ord väga in på mer än 77,1 kilo.

Superior Challenge 20 går av stapeln i Victoriahallen vid Stockholmsmässan i Älvsjö. Mer information om biljetter, TV-sändning och livestream online för storgalan finns här på superiorchallenge.com.


Allt du behöver veta om Adam Westlund vs Robin Roos

Följ utvecklingen i kronologisk ordning, från början:


Vem har ni som vinnare – Adam Westlund eller Robin Roos? Kommentera!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...