Fina hyllningen till Adam Westlund – efter fullständigt galna fajten

✔ "Krig som kommer att gå till historien"

Under lördagen fick vi se matchen som hela MMA-Sverige väntat på när Gävles Adam Westlund tog sig an Västerås Tobias Harila i huvudmatchen på Superior Challenge 21.

Läs mer: WOW! Tobias Harila besegrar Adam Westlund – efter helt GALEN fajt


Stormötet infriade också alla förväntningar. Talangerna bjöd på en helt otrolig match som innehöll det mesta, och efter tre ronder stod det klart att Harila vunnit matchen via delat domslut.

Detta efter en riktig krigarinsats från båda fajters. Westlund kom först tillbaka efter att ha sänkts två gånger i den första ronden, och såg ut att ha vunnit matchen fram tills slutet av den tredje – då Harila återigen lyckades sänka Gävlesonen, som dock klarade sig till rondens slut.

Efter mötet valde Thomas Haaranen, tränare för SFG Gävle, att lägga upp en hyllning till sin fajter på sina sociala medier.

– Vilken krigare du är min broder och vän! Det är så otroligt små marginaler i denna sport! Det blev ett krig som kommer gå till historien! Matchbilden blev inte riktigt som vi tänkt oss, men din insats va fenomenal och du gjorde mig stolt. Oavsett medgång eller motgång reppar du våra färger med bravur! I denna match fanns ingen förlorare. Jag vet att din besvikelse nu är total, inte för det delade domslutet utan för att du inte uppnådde din fulla potential. Du kommer ta lärdom av matchen och fortsätta din strävan efter perfektion! skriver Haaranen.

Läs också: Superior Challenge 21 – Fullständiga resultat

“Misstänker att många vill se returmöte”

Tränaren passar också på att hylla motståndaren Tobias Harila, samtidigt som han luftar sina tankar om en potentiell rematch mellan de båda stortalangerna framöver.

– Hatten av till dig Tobias Harila! Jag misstänker nog att de flesta skulle vilja se ett returmöte någon gång i framtiden, avslutar Haaranen.

Omslagsfoton: Yggdrasil och Stefan Romare/@Stefanromaremma

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara