Svenska supermatchen klar för Superior Challenge: “Får rysningar”

✅ "Största svenskmötet hittills"

Adam Westlund kommer att ta sig an Tobias Harila Superior Challenge 21 i sommar. Det meddelar organisationen via ett pressmeddelande under fredagen.

Detta innebär att två av landets absolut hetaste MMA-talanger kommer att drabba samman på galan som äger rum på Cirkus i Stockholm den 23 maj.

Harila, som i vanliga fall tävlar i fjädervikt, kommer gå upp en viktklass för att ta sig an Westlund i lättvikt.

– Kan det bli bättre än så här? Adam Westlund vs Tobias Harila, vilken nagelbitare. Vi lyssnar på vad MMA-fansen vill ha och det är just den här typen av matchningar som folk kommer prata om i åratal efter, säger Babak Ashti, grundaren av Superior Group International.

– Ta exemplet med Adam Westlund vs Robin Roos som blev den bästa matchen på svensk mark i alla kategorier på väldigt länge, och en riktig publikfriare, fortsätter Ashti.

– Det kommande mötet mellan Adam Westlund och Tobias Harila är det största svenskmötet hittills mellan två heta och lovande stjärnor. Jag får rysningar när jag tänker på den här matchen, avslutar Ashti.

Superior Challenge Adam Westlund Tobias Harila

Från vänster: Tobias Harila, Robin Roos och Adam Westlund. Foto: Ostrogonac Produktions/Stefan Romare MMAnytt

Besegrade lagkamraten i galet krig

Westlund tävlar till vardags för SFG Gävle, och är hittills obesegrad genom sin professionella karriär med ett record på 3-0. Senast det begav sig mötte han Harilas lagkamrat från Västerås Fight Club, Robin Roos, på Superior Challenge 20, i en på förhand infekterad match som blev ett riktigt krig.

Läs också: Westlund tillbaka efter galna kriget – UFC-stjärnan: “Årets match”

Westlund kunde till sist gå segrande ur matchen via delat domslut efter tre galet tuffa ronder.

Kommer fightas innan

Både Westlund och Harila är inbokade för andra matcher innan Superior Challenge 21. Westlund kommer att ta sig Joachim Tollefsen i huvudmatchen på Galan Lord of The Cage 2 i Gävle som äger rum den 4 april.

Harila, å sin sida, kommer att göra upp med den tuffe Fernando Flores på Fight Club Rush 6, som går av stapeln i Västerås den 29 februari.

 

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...