Adlan Amagov meddelar att han officiellt pensionerat sig

Adlan Amagov går slutligen nu ut officiellt i en intervju med att han pensionerar sig från sporten. Anledningen till pensionen ska vara att han vill ägna mer tid åt sin familj och att han tröttnat på bantningen inför match.

Många rykten har cirkulerat om Adlan Amagovs(13–2–1) uppehåll från sporten då han inte tävlat sedan oktober 2013. Han går nu officiellt ut i en intervju där han bekräftar att han lagt handskarna på hyllan. Den främsta anledningen var att han inför varje match tränade på Greg Jacksons gym i USA medan hans familj var kvar i Ryssland. Träningen i USA var nödvändig för hans karriär men samtidigt ledde det till att han inte fick se sin familj på flera månader.

En annan anledning ska vara den fysiska påfrestningen av att banta ner sig inför match. Adlan tävlade i welterviktsklassen(-77kg). Han har nu hittat ett annat yrke som sliter mindre på kroppen samtidigt som han kan umgås med sin familj.

Adlan gjorde sin UFC-debut mot Chris Spång på galan UFC on Fuel TV: Mousasi vs. Latifi i Stockholm där han vann på domslut. I sin andra UFC-match besegrade han TJ Waldburger på knock och det blev även hans sista match i karriären. Han hade en match planerad mot Jason High 15 Januari 2014 men drog ur sig på grund av en skada. Sedan han drog sig ur matchen har det varit tyst från Adlans håll fram tills han nu meddelat att han hängt handskarna på hyllan.

Foto: Micha-Forssberg

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
z-Senaste Nytt
Profilbild på Redaktionen

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
8 Kommentarer
 • Morgall
  11 maj 2015 at 08:01

  Synd, för den här killen var verkligen ett brutalt monster i buren, med en ganska fläckfri record dessutom

 • tojo77
  11 maj 2015 at 11:56

  Skönt att se att det finns fighters som mitt i ett win streak väljer familj & hälsa framför money & fame. UFC är inte bara guld och gröna skogar…

  • Profilbild på Starfighter
   Kenny Starfighter
   12 maj 2015 at 06:58

   Kan ju va så att han även insåg att Reebook dealen kommer ge han på tok för mkt pengar så det inte är värt längre.

   • tojo77
    12 maj 2015 at 07:26

    Haha! En möjlighetbör också att han änu har skav från stridsbältet i lumpen så han vet att det kommer skava och göra ont när han vinner UFC-bältet. Lika bra att call it a day innan den smärtan kommer krypandes.

    • Profilbild på Starfighter
     Kenny Starfighter
     12 maj 2015 at 07:41

     Hahaha ja precis, det är också en variant som helt klart e möjlig

 • Peter Andersson
  12 maj 2015 at 10:47

  Var det inte han som inte ville slåss längre av religiösa skäl? Synd hursomhelst, han var ju en riktig best.

  • sdfåok
   12 maj 2015 at 04:55

   Religionen var bara ett rykte. Detta är hans enda officiella uttalande.

 • R S H
  12 maj 2015 at 12:14

  Sist han pratade om pension handlade det om religiösa skäl. Trist att se honom lägga av, han är en jävla best, men åtminstone är det på grund av rationella anledningar denna gång.

 • Svara