Afghanska promotorn hyllar UFC som räddaren i nöden – från talibanerna!

✔ Tidigare intervjun blev nyckeln ✔ Promotorn Sharifi hoppas stöta på Dana White i Abu Dhabi!

När talibanerna tog över Afghanistan i augusti kom MMA att förbjudas i landet. Det är alltså numera olagligt att träna och tävla MMA i Afghanistan.

För MMA-promotorn Abdul Wasi Sharifi och alla fighters i Truly Grand Fighting Championship (TGFC) har detta förstås medfört stora problem – utöver de självklara problemen som en talibanregering innebär.

Nu har Sharifi, tillsammans med ungefär 30 andra människor som varit aktiva i Afghanistans MMA-scen, lyckats fly från landet och ta sig till Abu Dhabi.

Sharifis slutgiltiga mål är USA. I en ny intervju med MMA Fighting tackar han såväl UFC som SaveOurAllies.org för deras hjälp med situationen.

Jag har äntligen flytt från Afghanistan med hela TGFC och deras familjer, sade Sharifi. Vi är i Abu Dhabi sedan söndag och väntar på vår resa till USA. Er (tidigare) intervju och runt 48 webbsidor och TV-(program) som kopierade era nyheter och cirkulerade det, hjälpte mig att ta mig ut. Jag är väldigt tacksam till er (på MMA Fighting), UFC och SaveOurAllies.org, för att ni hjälpt till att (förklara situationen) för (UFC-matchmaker) Mick Maynard och Dana [White].

De hjälpte oss så mycket och jag hjälpte mina fighters att ta sig ut också, sade Sharifi.


HETAST JUST NU


Abdul Wasi Sharif vill träffa Dana White vid UFC 267

Tidigare Strikeforce-fighter Chad Robichaux har hjälpt många afghaner fly sedan talibanerna tog över landet, och han var dessutom en av många som kontaktade UFC i ett försök att hjälpa alla i TGFC. Enligt Sharifi var det UFC som fick det hela gjort till slut.

Gruppen, som består av ungefär 30 personer, inkluderar sex kvinnor och fem barn, samt professionella fighters såsom Tamim Sharifi och Zaki Rasooli. Även TGFC:s övriga anställda, exempelvis grafiska designers och HR lyckades fly landet.

Save Our Allies har enligt Sharifi planer på att evakuera fler fighters, och har bett Sharifi om en lista över fighters som behöver hjälp härnäst.

Sharifi ser fram emot att träffa Dana White inför UFC 267 som kommer äga rum i Abu Dhabi. Han vill tacka UFC-presidenten ansikte mot ansikte!


Missa inte: Bellator 269: Fedor vs. Johnson – Matchkort, Svenska Tider, Stream & Info


Speltips inför Bellator 269!

Snart får vi se Fedor Emelianenko gå in i buren i vad som kan bli hans sista match någonsin. Efter Bellator 269 har legendaren nämligen planer på en välförtjänt pension! Han möter Timothy Johnson i huvudmatchen denna helg. Varför inte tippa på Fedor för att visa ditt stöd för den kanske bästa tungviktaren genom tiderna?

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
American Top TeamDana WhiteSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...