Anton Turkalj klar för huvudmatch på AK Fighting Championship 4!

✅ Talangen tillbaka efter "Mauler"-matchen ✅ Hemmafavorit möter McGregors klubbkamrat

Den 28 mars sparkar den svenska MMA-organisationen AK Fighting Championship igång 2020, genom att arrangera AKFC 4 i Halmstad. Galan anordnas i samarbete med Wolf Fight Promotion och nu har kvällens huvudattraktion presenterats, där den 23-årige Göteborgstalangen Anton Turkalj tar sig an norske Thomas Narmo, 25.

Matchen går i catchvikt på 96 kilo och blir ett möte mellan två obesegrade proffsfighters. Nyligen omnämndes Turkalj som ett av MMA-Sveriges sju hetaste framtidsnamn just nu här på MMAnytt. Han tävlar vanligen i lätt tungvikt och kommer in med fyra raka segrar i ryggen, medan Narmo är en tungviktare som vunnit tre matcher i rad.

View this post on Instagram

The official poster for #AKFC4 in Halmstad is finally here!🔥🔥In association with @wolffightpromotion

A post shared by AK Fighting Championship (@akfightingchampionship) on

Turkalj var senast aktuell för en grapplingmatch mot UFC-stjärnan Alexander “The Mauler” Gustafsson i december. Efter full tid var det Gustafsson som vann på fördelar efter ett domarbeslut. Men sist Turkalj fightades i MMA vann han över greken Felix Polianidis via teknisk knockout.

Likt Turkalj gjorde motståndaren Narmo sin proffsdebut under 2019. De båda har också vunnit alla sina proffsmatcher via avslut. Narmo sågs senast kamma hem en TKO-vinst över engelsmannen Dan Podmore i november.

Anton Turkalj är ute efter sin femte raka vinst som MMA-proffs på AK Fighting Championship 4. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

David Jacobsson möter Conor McGregors klubbkamrat

I den delade huvudfighten på AKFC 4 ser vi dessutom hemmafavoriten David Jacobsson, 23, gå en spännande fight i weltervikt. Jacobsson, som har ett professionellt record på 5-2, ska nämligen göra upp mot den mer rutinerade irländaren John Redmond – som är klubbkamrat med superstjärnan Conor McGregor.

Redmond är en tidigare mellanviktare som hunnit gå 22 proffsmatcher. 28-åringen har visserligen ett negativt record på 7-15, men han har gått flera matcher i både Bellator MMA och Cage Warriors. Redmonds största bedrift hittills i karriären var 2016 när han kammade hem en TKO-seger mot Litauens Modestas Bukauskas – som senare vann Cage Warriors-bältet i lätt tungvikt innan han nyligen värvades av UFC. Senast såg vi Redmond förlora via TKO mot svenske Jonatan Westin på AKFC 2 i Stockholm.

John Redmond (till vänster) återvänder för ny match i Sverige, efter nederlaget mot Jonatan Westin (höger). Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Jacobsson blir den lättare fightern, då han också tävlar i en lägre viktklass. Han deltog också på AKFC 2 där han gick segrande ur en ett lättviktsmöte mot Stockholmsfightern Saeed Ganji via domslut. Därefter såg vi senast Jacobsson vinna över österrikaren Shamil Muradov via TKO.

Halmstadbon hävdar själv att han planerar hela tio (!) matcher under 2020, för att sätta sitt namn på MMA-kartan i Sverige. Och Redmond-matchen är inte den enda som Jacobsson har inbokad. Redan nu i helgen ska han nämligen möta Patrik Kapanen på Cage 50 i Helsingfors, Finland. Dessutom är han också inbokad för svenska Excellence Fighting Championships welterviktsturnering, som sparkar igång i Linköping i den andra maj.

View this post on Instagram

Min plan är att innan sommaren etablera mig som en av Sveriges mest lovande fighter och jag är beredd på att riskera bli knockad, förlora och skämma ut mig själv i processen. Jag tänker göra sådant som få vågar. Om två veckor slåss jag i Finland och fysiken har aldrig känts bättre. Jag är redo för att smasha finnen Ytterligare 6 veckor efter det kommer jag för första gången gå match på hemmaplan i Halmstad. Den kvällen kommer bli helt episk. Finns fortfarande Earlybird-biljetter med 20% rabatt. Utöver det har jag ytterligare 2 matcher inbokade innan juni är över. Håll i hatten Tack till @kevinanthonywiseman för bilden @eeerriikk för fysschemat som jag följt

A post shared by David Jacobsson 🇸🇪 🐺 🍔 (@davejacobsson) on

View this post on Instagram

Som fjärde fighter i vår Young Blood Tournament presenterar vi David Jacobsson, en fighter som hela karriären gått sin egna väg. Istället för att satsa på att samla erfarenhet i en amatörkarriär hoppade han rakt in i Pro-cirkusen! Ett record på 5-2 mot bra motstånd säger mycket om Jacobsson som fighter. Han har dessutom utmanat i princip hela MMA-Sverige i två olika viktklasser och är ett av våra mest aktiva proffs. Nu får han chansen att visa upp sig på Excellence Fighting Championship III där han utmanar övriga svenska up and comers i vår fyramannaturnering! 👑 Läktarbiljetter via Ticketmaster kommer inom kort! VIP RINGSIDE / VIP BORD bokas via Samuel 0707986737

A post shared by Excellence MMA Organization (@excellencemma) on

AK Fighting Championship 4: UFC-stjärnor på plats i arenan

Den 28 mars är det alltså dags för AKFC 4 att gå av stapeln i Halmstad Arena. Förutom att avnjuta ett gäng intressanta MMA-matcher kommer fansen även kunna träffa Alexander Gustafsson och Ilir Latifi på plats under eventet.

Galans officiella matchkort ser just nu ut som följande:

 • Catchvikt (96 kilo): Anton Turkalj vs. Thomas Narmo
 • Weltervikt: David Jacobsson vs. John Redmond

LÄS MER: Anton Turkaljs hot – mot Kenneth Bergh: “Då dödar jag honom”

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Alexander Gustafsson planerar MMA-comeback


 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
AK Fighting ChampionshipAnton TurkaljSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...