Al Iaquinta hoppfull om återkomst till UFC i början av nästa år

Efter att ha skadat sitt andra knä är nu Al Iaquinta på sidlinjen återigen. Han är dock hoppfull inför framtiden och siktar på återkomst i slutet av året eller början av 2018.

I måndags hade The MMA Hour med Ariel Helwani sitt 400:e avsnitt. Det firade man med hela fyra UFC-mästare som ringde in till programmet. Den person som fick mest uppståndelse var dock inte någon av mästarna, utan det var den populära lättviktaren från Team Serra-Longo “Raging” Al Iaquinta.

Iaquinta har vunnit fem raka matcher, där han bland annat besegrade Jorge “Gamebred” Masvidal via domslut, där han myntade uttrycket “You fucking booing me?”. 

Han har även en vinst mot Kevin Lee som tävlar om interim-titeln i lättvikt nästa månad i Las Vegas mot Tony Ferguson. Som om inte det var nog har Iaquinta även besegrat Diego Sanchez (knockout), Joe Lauzon (TKO) och Ross Pearson (TKO).

Ögonträning på Sport Science Lab

Under samtalet med Helwani pratade han om sina skador, tankarna om lättviktsdivisionen med mera. Iaquinta har genomgått rehab på Sport Science Lab på Staten Island, New York. Rehaben tar ca fyra timmar så hela processen tar upp i princip en hel dag. Han har sett små framsteg och är hoppfull att han kan fightas nästa år. Allt handlar bara om rätt motståndare till rätt pris.

Samtidigt som han gjorde rehab på sina knän, tränade han sina ögon på labbet i Staten Island. I träningen ingick övningar för att förbättra öga-hand-koordination, periferin och han jobbade även mycket med att visualisera. Enligt Iaquinta hjälpte det honom med avståndsbedömning och även hans reflexer.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Al IaquintaSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara