Alex Nicholson ber om “ursäkt” för sina rasistiska uttalanden under UFC 202

Mike Perry tog hem en imponerande TKO-vinst över Hyun Gyu Lim under UFC 202. Det är dock inte bara Perrys UFC-debut som skapat rabalder i MMA-världen.

När MMA-fans från hela världen såg Hyun Gyu Lim gå in i ringen för att möta nykomlingen Mike Perry var det inte många som förväntade sig att höra rasistiska glåpord.

Perry hade under fredagens invägningar gjort sig lustig på Lims bekostnad men det var inget utöver det vanliga. Under matchdagen skulle dock en UFC-fighter i Perrys hörna, Alex Nicholson, höras skrika:

“He can’t even open his motherf**king eyes.”

 

Brian Stann yrkar på att få Nicholsons kontrakt upphävt

Det spekulerades fritt om vem det var som skrikit men efter ett uttalande från Nicholson står det klart att det var han. Nicholson postade följande på sin Twitter:

“The Spartan” Nichols har även efter sin Tweet fått kritik från MMA-fans som säger att hans uttalanden inte är en ursäkt. En användare på Twitter tog upp situationen med kommentatorn och före detta UFC-fightern Brian Stann som sa att Nicholson förtjänar att få sitt kontrakt upphävt om det visar sig vara han som skrikit.

Nicholson debuterade själv i februari 2016 och passade samtidigt på att fria till sin flickvän under invägningarna. I ringen gick det dock inte hela vägen för Nicholson som blev dominerad och fick sitt käkben knäckt i andra ronden av Misha Cirkunov.

Fem månader senare steg Nicholson in i ringen igen och tog hem sin första UFC-vinst mot Devin Clark via KO.

Nu ser det dock osäkert ut om Nicholson kommer få fortsätta slåss inom organisationen eller om hans uttalanden kommer att förbli ostraffade.

Vad tycker du om hela situationen?

 

Omslagsbild: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttZ-Klistrad artikel

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
9 Kommentarer
 • tommy
  24 August 2016 at 05:09

  Tycker man slänger det ordet lite lättvindigt. Det var väldigt otrevligt men på en rasistisk skala är det typ 1a av 10.

  • www.MatiasAndres.com
   24 August 2016 at 06:04

   Tycker du att Nicholson inte borde få något straff för sin kommentar?

   • tommy
    24 August 2016 at 12:34

    Är väl gränsfall, tycker det räcker med en varning.

 • Peter Andersson
  24 August 2016 at 11:10

  Det här är väl ingenting mot vad Conor sagt under förspelet till hans matcher mot Nate? Visst, Nicholson är ingen stjärna men så extremt hård kan man ju inte vara mot en dussinfighter samtidigt som man låter stjärnorna komma undan med vad som helst (Jones *host*).

  Nu var det ju bara Stanns åsikt men vi får väl se.

 • Johan
  24 August 2016 at 03:34

  Ge han WSOF-lön (knappt 4-siffrigt i dollar) i sin nästa match.

 • DJdinamarca
  24 August 2016 at 04:36

  rasism.ja tjena…finns uppenbarligen bara en grupp som ej kan bli utsatta rasism,fast de får höra långt värre dagligen överallt. dags att lägga ner denna överkänslighet. för mkt black lives matter aktiga hycklare som håller i agendan.

 • jlz
  24 August 2016 at 05:29

  Barnnivå på alla inblandade. Folk är för hysteriska över sådana här saker.
  Många asiater tenderar att ögon som har ett speciellt utseende. Och? Det är inget att bli kränkt över att någon säger.

  Kan inte respektera lättkränkta vita ryttare som Twitter-maffian och Brian Stann.

  • tommy
   24 August 2016 at 05:44

   Har också tänkt på det där och håller mestadels med. Problemet är inte att säga att någon är något, utan när man säger det som en förolämpning att någon är asiat, där asiat är själva förolämpningen.
   Men vettefan om det är så illa iallafall…

  Svara