Alex Oliveira vinner returmatchen – stryper ut Tim Means

Tim Means var tydlig oddsfavorit inför returmatchen mot Alex Oliveira – men det var “Cowboy” som lyckades säkra submissionvinsten efter en dominant insats.

UFC Fight Night 106: Belfort vs. Gastelum pågår för fullt i Fortaleza, Brasilien. Alldeles nyss avslutades den första matchen på huvudkortet, där hemmafavoriten Alex “Cowboy” Oliveira (16-4-1, 2 NC) säkrade skrällvinsten mot amerikanen Tim “The Dirty Bird” Means (26-8-1, 1 NC).

Oliveira lyckades tidigt diktera med flera nedtagningar, och även om Means utnyttjade ett slarvigt nedtagningsförsök för att själv få lite toppkontroll mot slutet så vann brasilianaren den första ronden rätt så tydligt.

I den andra ronden fortsatte en liknande matchbild, som tröttade ut Means alltmer. Efter halva den andra ronden passerat lyckades Oliveira slutligen ta Means rygg, få in båda krokarna och avsluta med en rear-naked choke som tvingade “The Dirty Bird” att klappa.

Resultat och statistik

Weltervikt: Alex Oliveira besegrade Tim Means via submission (rear-naked choke) i rond 2 (2:38).

 

Omslagsbild: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kategorier
NyheterRekommenderatSenaste Nyttz-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara