Alexander "The Mauler" Gustafsson (vänster) och Anthony "Lionheart" Smith (höger). Foto: Stefan Romare/MMAnytt

“Alexander Gustafsson är tuff som f*n – men …”

✅ Märkliga utspelet - från förra motståndaren

Amerikanen Anthony Smith blev den senaste – och möjligen även den sista – att besegra den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson. Detta när han tvingade “The Mauler” att klappa till en rear-naked choke i den fjärde ronden, när de möttes på UFC Stockholm i Globen den första juni – varefter svensken lämnade kvar sina handskar på burgolvet.

Imponerande för Smiths del är att han bröt handen i matchen – men ändå fick till en skrällvinst. Nu kommer “Lionheart” med ett plötsligt utspel, där han både uttrycker sin respekt för Gustafsson – samtidigt som han skryter om hur han själv är snäppet tuffare.

– Jag har en hel del respekt för Alexander Gustafsson. Tuff som fan, men jag avslutar matcher. Punkt slut. Även med en bruten hand lovar jag att hitta ett sätt att avsluta matcher för mina fans, skriver Anthony Smith på Twitter:

Det är oklart när världstrean Smith går sin nästa fight – och vem han kommer att möta härnäst. Dessutom verkar det inte helt hugget i sten att Gustafsson faktiskt har gjort sitt i buren. Svensken hintade nämligen om en potentiell comeback i framtiden, när MMAnytt fick en exklusiv intervju med honom drygt en månad efter matchen i Globen.


Mer om Alexander Gustafsson på MMAnytt:


Den här artikeln publicerades först på MMAnytt.se den 16 juli klockan 23.35.

Kategorier
Alexander GustafssonAnthony SmithSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara