Alexander Gustafsson öppnar för UFC-comeback – i tungvikt

✅ "Trycker inte i mig godis varje dag, men ..."

Alexander Gustafsson gick segrande ur sin comeback-match mot den unge talangen Anton Turkalj under onsdagens AK Fighting Championship 3 i Göteborg. De båda gjorde upp i en s.k. “no gi-superfight” i grappling, och “The Mauler” kammade hem segern efter tio minuters kamp.

Läs mer: Alexander Gustafsson vinner comebacken i Göteborg!

Många undrar nu om Gustafsson kommer att återvända till UFC:s oktagon. Och när MMAnytt ställer frågan direkt efter onsdagens möte så svarar han först skämtsamt “ja”.

– Nej, jag bara skojar. Jag kan varken säga nej eller ja, fortsätter han med ett skratt.

“Trycker inte i mig godis varenda dag”

Men om det nu blir en återkomst – blir det i lätt tungvikt, där han länge varit ett toppnamn, eller i tungvikt? Den svenske stjärnan verkar öppen för möjligheten att byta viktklass.

– Jag är snart 33 år gammal, jag är rätt tung och stor. Jag går runt på 110-113 kg, det är 20 kg ner till viktgränsen … är du med? Sen tränar jag kanske tio pass i veckan och då kommer jag ner till 100-101 kg. Och det är inte för att jag trycker i mig godis varenda dag, men det är så min genetik är. Jag pendlar mycket i vikt. Det är ett beslut man får ta då, om man bestämmer sig för att fortsätta, säger Gustafsson till MMAnytts Ashah Tafari.

Kolla in hela intervjun med Gustafsson i spelaren ovan!

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...