Alexander "The Mauler" Gustafsson. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

“The Maulers” nya comeback-besked: “Impulsivt beslut”

✅ Svenske storstjärnan avslöjar: Så stor är chansen för en återkomst

Många fans blev förvånade när Alexander Gustafsson, 32, meddelade att han går i pension. Det var efter den tuffa förlusten mot Anthony Smith på UFC Stockholm tidigare under året som den svenske MMA-stjärnan meddelade att han lägger handskarna på hyllan.

Läs mer: Nästa stora MMA-steg – för Alexander Gustafsson: “Ska bli riktigt kul”

Gustafsson har dock i efterhand hintat om att vi kanske inte sett det sista av honom ännu.

I en intervju med MMAnytt tidigare under sommaren meddelade han att det “kliade i fingrarna”, och i en nylig intervju med Svt Sport upprepar han samma formulering – samtidigt som han erkänner att beslutet att pensionerna sig var impulsivt.

– Det kliar som fan i fingrarna. Att lägga av sådär var ett väldigt impulsivt beslut och inte riktigt genomtänkt. När jag kom hem efter matchen kände jag ”vad skönt att skiten är över”, men efter ett par dagar i soffan undrade jag om det verkligen var rätt beslut. Om det var smart av mig att slänga handskarna i buren inför hela världen. Jag är en så jävla dålig förlorare att det bara brann i mig. Det var sjukt hur ont det gjorde. Inte fysiskt, utan i själen. Jag skulle slå den där killen, men det bara låste sig. Det är inte ett sånt avslut på karriären jag har tänkt mig, säger Gustafsson.

Alexander Gustafsson stryps ut av Anthony Smith på UFC Stockholm. Svensken meddelade direkt efter förlusten att han pensionerar sig från sporten. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

“Är jävligt sugen på att testa …”

Gustafsson berättar att han har sex matcher kvar på sitt UFC-kontrakt, men att han har rätt att lägga av när han vill. Dock verkar det fortfarande finnas flera motståndare inom den lätta tungviktsdivisionen som intresserar honom.

Läs mer: Kommer Alexander Gustafsson tillbaka? Ilir Latifi säger sitt

Samtidigt erkänner han måste det till flera förändringar för att en återkomst ska bli aktuell, vilket har lett till att han bland annat träffar en sportterapeut för att få hjälp med det han kallar för bristande motivation.

– Det finns gott om matcher att ta och några duktiga motståndare i min viktklass som jag är jävligt sugen på att testa. Både att testa dem och mig själv. Jag vet att jag haft bristande motivation till och från, och någonstans i min uppbyggnad inför matcher har jag gjort fel. Jag vet inte om jag tappat min killer instinct, om jag blivit för bekväm eller om jag är för snäll. Det är det jag försöker gå till botten med nu, och varje vecka går jag och pratar med en sportterapeut.

Gustafsson menar dock att det är ungefär femtio procents chans till att han faktiskt kommer tillbaka.

– Jag pratar som om det kommer att bli en comeback, haha. Jag ska vara försiktig där. Jag har velat i två och en halv månad egentligen. Jag är inte konsekvent med att jag har lagt av. Man är bra sugen alltså. avslutar svensken.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara