Alexander "The Mauler" Gustafsson. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Alexander Gustafsson osäker på framtiden – om han förlorar mot Smith

✅ Toppmatchen i Globen kan bli avgörande för "The Mauler"

Alexander Gustafsson är klar för nästa match. I helgen blev det känt att den svenske MMA-stjärnan kommer att gå huvudmatch när UFC återvänder till Stockholm.

Motståndaren blir den topp 5-rankade amerikanen Anthony Smith. En utmaning som kan komma att avgöra “The Maulers” öde som fighter.

– Jag gör det här för att utmana mig själv. När jag besegrar honom så stiger jag i rankingen. Och om jag inte vinner matchen, om han besegrar mig, då kanske jag inte har det i mig längre, säger Alexander Gustafsson i en rykande färsk intervju med Luke Thomas MMA Fightings “The MMA Hour.”

The Mauler: “Spöar upp Anthony Smith – så tar vi resten därifrån”

Gustafsson inser själv att en titelfight är avlägsen i nuläget, efter tre misslyckade försök. Därför tänker han inte på bältet överhuvudtaget – utan riktar istället fullt fokus mot Smith.

– Jag har tänkt på bältet så länge nu och det har bara varit stressande. Det har funnits där hela tiden, titeln, titeln, titeln. Och det har varit långa avbrott mellan mina matcher. Jag har lutat mig tillbaka ett litet tag och nu måste jag ta den här fighten, och sedan matchen efter det. Jag måste vara mer aktiv, försöka bli en bättre fighter och försöka bli smartare. Jag är 32 år, jag tycker inte jag är gammal i den här sporten än. Jag tror att jag har en hel del kvar att ge och kroppen är hel.

Han fortsätter:

– Jag känner mig bra och jag har kul i träningen. Så jag tar den här matchen i Stockholm, jag spöar upp Anthony Smith och så tar vi resten därifrån.

Anthony “Lionheart” Smith. Foto: Don Wright-USA TODAY Sports

Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith – fröt såddes i Hamburg

Även om Gustafsson vs. Smith precis bokats – och inte ens hunnit offentliggöras av UFC ännu – så är har matchningen ändå byggts upp ett tag. Fröt såddes först av MMAnytt i en intervju med Smith innan matchen mot legendaren Mauricio “Shogun” Rua i Hamburg i somras. Gustafsson stod nämligen utan motståndare för LA-galan UFC 227, efter att Volkan Oezdemir dragit sig ur sin tilltänkta match mot svensken. Och då anmälde “Lionheart” sitt intresse att hoppa in på kort varsel


RELATERAT: Smiths plan: Besegra “Shogun” snabbt – sedan möta Gustafsson i LA


Två dagar senare gick Smith in och knockade Rua på nolltid, varefter han sedan utmanade Gustafsson i sin segerintervju.

Svensken skadade sig dock och drog sig själv ur galan. De hamnade då ur synk och bokades mot andra motståndare – men nu kommer de alltså göra upp på svensk mark till slut. Och Gustafsson vet mycket väl att den rutinerade amerikanen kommer att bli ett tufft test för honom.

– Han är redo att fightas och han vill vinna över mig, säger Gustafsson.

UFC Stockholm äger rum i Globen den första juni. All info om biljettsläppet till galan hittar du här.


Mer om Alexander Gustafsson och UFC Stockholm:


 

Kategorier
Alexander GustafssonSenaste NyttUFC Stockholm

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem är det hetaste framtidsnamnet i MMA-Sveriges just nu?

Visa resultat

Loading ... Loading ...