Alexander Gustafssons kaxiga utspel: “Jag ska krossa hans ansikte”

✔ "The Mauler" bryter tystnaden om stormatchen - mot ex-mästaren!

Den svenska UFC-stjärnan Alexander Gustafsson bryter nu tystnaden kring sin retur till oktagonen. Den 25 juli kommer den svenske MMA-legendaren att göra sin debut i tungvikt mot ex-mästaren Fabricio Werdum på den mytomspunna UFC-ön.

Det har nu gått över ett år sedan “The Mauler” förlorade mot Anthony Smith i Stockholm och sedan annonserade sin pension från sporten. I en intervju öppnar den svenska storstjärnan upp om motivationen bakom sin UFC-comeback och nytändningen i den nya viktklassen.

 – Jag har saknat det, jag har saknar att tävla och det känns inte som att jag är riktigt klar det med än. Oavsett vad jag känt tidigare så har jag inte aldrig tappat drivkraften. Med en ny division och nya motståndare så har jag riktigt spännande tider framför mig, säger Gustafsson till sajten mauler-bet.


Relaterat till Alexander Gustafsson:


Alexander Gustafsson UFC Comeback MMA Fabricio Werdum

Alexander “The Mauler” Gustafsson. Foto: Per Häljestam-USA TODAY Sports

Alexander Gustafsson vs Fabricio Werdum

Gustafssons match mot Werdum kommer att ta vid på den omtalade UFC-ön “Fight Island” och markerar svenskens första tungviktsmatch.

“The Mauler” har just nu två raka förluster på sitt matchfacit. I slutet av 2018 utmanade han lätt tungviktsmästaren Jon Jones i en kamp om bältet och i juni 2019 tog han sig an “Lionheart Smith på hemmaplan. Han förlorade båda matcherna via avslut.

Även Werdum har två raka förluster. Han var senast i buren i maj 2020 då han förlorade ett delat domslut mot Aleksei Oleinik. Matchen var hans comeback efter att ha avtjänat ett straff från antidoping-byrån USADA.

Werdum är numera rankad på fjortondeplats i tungvikt och ett stort namn som mött några av sportens absoluta toppnamn.

 – Han är erfaren och något av en legend i sporten om man tittar på hans karriär. Han har gått upp lite i vikt under de senaste åren men man ska inte underskatta honom, han har massor av trick i rockärmen och är en äkta svartbältare.

Precis som alla andra i tungviktsklassen så slår han hårt. Så det kommer att bli en grym utmaning för mig och det är väldigt motiverande för mig att möta honom.

Skulle Gustafsson besegra Werdum så kommer han snabbt att skjuta i höjden i sin nya viktklass. Enligt “The Mauler” så är han mer motiverad än någonsin och full av självförtroende.

 – Jag kommer att gå in där med full kraft, helt förberedd för att vinna. Det här är ingen lek och jag kommer gå in där för att krossa hans ansikte, ta min vinst och sen ta det därifrån.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...