Alexander "The Mauler" Gustafsson. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Vinna eller försvinna? Alexander Gustafsson klargör vad han menade

✅ Kommer "The Mauler" gå i pension vid förlust i Globen? ✅ Svenske UFC-stjärnan reder ut läget

Alexander Gustafsson verkar långt ifrån klar som MMA-fighter.

För lite över en månad sedan var det många som reagerade på den svenske UFC-stjärnans ordval, när han intervjuades i The MMA Hour. “The Mauler” uttalade sig då på ett sätt som kunde tolkas som att han övervägde att gå i pension – om han skulle förlora den kommande matchen mot amerikanen Anthony Smith på UFC Stockholm.

– Om jag inte vinner matchen, om han besegrar mig, då kanske jag inte har det i mig längre, sa Gustafsson bland annat.


RELATERAT: Alexander Gustafsson osäker på framtiden – om han förlorar mot Smith


“Jag är här för att fightas mot de bästa”

Uttalandet resulterade i drastiska rubriker på flera MMA-sidor. Men sedan dess har svensken (mer eller mindre) klargjort vad han menade.

– Jag är här för att fightas mot de bästa och besegra de bästa. Det är vad jag menade i den där intervjun. Anthony är en tuffing, han kommer för att fightas och jag är här för att fightas. Jag kan knappt vänta till att få välkomna honom till Stockholm, sa Gustafsson under fredagens stora presskonferens.

UFC Stockholm äger rum i Globen den första juni.


Mer om Alexander Gustafsson:


 

Kategorier
Alexander GustafssonSenaste NyttUFC Stockholm

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara